Происшествия

Рецидивист, ограбивший пожилую женщину в лесу, заявил, что "частично" признает свою вину (ВИДЕО)

В Корабельном районном суде г. Николаева продолжается рассмотрение уголовного производства по обвинению раннее судимого Анатолия Ибрагимова 1951 года рождения (пенсионера), которому инкриминируют совершение преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 186 УК Украины («Грабеж»).

Напомним, мы писали:
Бабусю завезли у лісосмугу і, погрожуючи
пістолетом, пограбували. Підсудний
рецидивіст каже, що не винен (ВІДЕО)

Как сообщалось ранее, по данным следствия, в апреле 2018 года обвиняемый вместе со своим товарищем завезли пожилую женщину в лес и ограбили.

На судебном заседании, состоявшемся в конце мая 2019 г., судья Алексей Непша зачитал Постановление суда относительно заявленного Ибрагимовым отвода прокурору. В документе сказано, что суд оставил соответствующее заявление обвиняемого без удовлетворения, не найдя законных причин для такого отвода.

Далее прокурором  был зачитан обвинительный акт.

«…Під час руху Ібрагімов А. К., з метою реалізації з Шевердіним незаконного заволодіння майном Дутковської, на Баштанському кільці перед селом Мішково-Погорілово звернув у бік села Шевченково Вітовського району Миколаївської області. Тобто змінив напрям руху у сторону від м. Миколаєва. Побачивши це, Дутковська почала хвилюватися, попросила зупинити автомобіль. Але Шевердін, діючи спільно с Ібрагімовим, почав утримувати її за горло. Дутковська, зрозумівши, що її насильно утримують в машині, почала чинити опір. Намагаючись подолати опір Дутковської, Шивердін наніс їй чотири удари в область обличчя…

Зупинивши автомобіль, Ібрагімов почав зривати з потерпілої золоті сережки, а Шевердін тримав її, щоб та не змогла вирватись. Розуміючи, що не зможе подолати опір, жінка сказала, що сама віддасть сережки, тільки щоб її не били. Заволодівши золотими сережками (вагою приблизно 5 грамів, вартістю 177 тисяч гривень), Ібрагімов сказав Шевердіну, щоб останній оглянув сумку потерпілої. Із сумки потерпілої Шивердін забрав телефон…», — сказано в документе.

Судья Алексей Непша спросил обвиняемого, признает ли тот свою вину.

«Частично. То, что я нарушил, согласен, и не сообщил в полицию», — ответил Ибрагимов, заявив, что виновен еще и в том, что не смог предотвратить преступление.

На заседании шла речь о нескольких заявлениях обвиняемого, в том числе и о просьбе вернуть ему изъятый в качестве вещественного доказательства по делу автомобиль ВАЗ-2106.

Прокурором были зачитаны письменные доказательства по делу, а также подано ходатайство о продлении меры пресечения обвиняемому в виде содержания под стражей сроком еще на 2 месяца. Защитник обвиняемого возразил, предложив использовать более мягкую меру пресечения — в виде домашнего ареста.

После возвращения из совещательной комнаты Алексей Непша огласил Постановление суда относительно ходатайства о продлении срока меры пресечения для Ибрагимова в виде содержания под стражей.

«…Ухвалою Корабельного районного суду м. Миколаєва від 4 вересня 2018 року Ібрагімову було змінено запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Після того обвинувачений зник з місця проживання і перестав з’являтися на судові виклики, внаслідок чого 24 жовтня 2018 року судове провадження було зупинено з одночасним оголошенням обвинуваченого у розшук. 9 лютого 2019 р. обвинувачений відшуканий і затриманий у Вінницькій області.

Крім того, обвинувачений Ібрагімов неодноразово судимий, у тому числі за злочини в насильницькій спрямованності. На данний час на розгляді у Херсонському районному суді та Новокаховському районному суді Херсонської області перебуває 2 провадження, де Ібрагімов є обвинуваченим у вчинені кваліфікованих розбоїв.

За такого, суд погоджується з доводами клопотання, що ризики вчинення останнім нового злочину та ухилення від правосуддя є настільки очевидними, що лише найсуворіший запобіжний захід зможе їм запобігти. Ібрагімову має бути продовжений захід у вигляді тримання під вартою сроком на 60 діб…», — сказано в документе.

Жанна Могилева

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button