Культура

Танцювальні колективи ПК «Корабельний» стали призерами всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Миколаївські зорі-2019»

17-18 травня у концерт-холі «Юність» пройшов Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Миколаївські зорі-2019», організований Миколаївським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи.

Як повідомляє управління з питань культури і захисту культурної спадщини Миколаївської міської ради, участь у конкурсі брали близько 90 хореографічних колективів із Вінницької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської областей та м. Києва переглянуло журі конкурсу.

Яскраво, динамічно та впевнено у конкурсі проявили себе три танцювальні колективи Миколаївського міського палацу культури «Корабельний»: зразковий ансамбль танцю «Водограй» (керівник Світлана Чебан), зразковий ансамбль сучасного танцю «Жемчужина» (керівник Наталія Кобельчук) та колектив індійського танцю «Бхарат» (керівник Юлія Бородіна), які змагалися у таких номінаціях: «естрадна хореографія», «сучасна хореографія» та «народний танець» відповідно.

У перший конкурсний день свої хореографічні здібності демонстрував зразковий ансамбль танцю «Водограй». Його учасники виконали дві композиції «Нас мільйони» та «Запальні дівчата» та стали лауреатами ІІ ст.

Після них у другому відділенні фестивалю себе показав зразковий ансамбль сучасного танцю «Жемчужина», виконавши номери «Нотки» та «Зорі», виборовши диплом за І м.

Другий день конкурсу був не менш вдалим для кожного колективу, у тому числі і для колективу  індійського танцю «Бхарат». «Куммі-аттам» і «Під дощем» – дві танцювальні постановки, які виконали учасники цього самобутнього колективу у найстаршій віковій категорії. Яскраві образи, витончені та чіткі рухи, професійно пошиті костюми з дотриманням усіх вимог національних традицій Індії – усе це принесло ансамблю успіх у вигляді диплому І ст. і щирих оплесків глядачів. А ще право виступу на гала-концерті, що відбувся 19 травня.

Також, організатори фестивалю-конкурсу підійшли професійно до підготовки заходу, врахувавши усі нюанси. Окрім фірмових дипломів, кожен колектив отримав поліграфічне видання «Колективи зі званням «зразковий»/«народний» Миколаївщини», пам’ятні подарунки, сувенірну продукцію із логотипом творчого проекту, а переможці були удостоєні ще й кубків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button