Общество

У Корабельному районі оголошено підбір кандидатів до списку присяжних районного суду

До адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради надійшло звернення Територіального управління Державної судової адміністрації України в Миколаївській областi щодо добору та затвердження списку присяжних Корабельного районного суду м. Миколаєва у кількості 18 присяжних.

Про це повідомляє адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради.

На підставі статті 60 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради проводить підбір кандидатур на посади присяжних для участі у судових засіданнях у Корабельному районному суді м. Миколаєва.

У відповідності до статті 61 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» до кандидатів пред’являються такі основні вимоги:

1. Особа є громадянином України;
2. Особа досягла 30 річного віку;
3. Особа постійно проживає на території Корабельного району м. Миколаєва.

Граничний вік кандидата не повинен перевищувати шістдесяти п’яти років.

Додатково повідомляємо, що участь присяжних у здійсненні судочинства свідчить про демократизм цивільного процесу, є гарантією правильного розгляду та вирішення цивільних справ, встановлення судової істини у справі.

Додаткову інформацію щодо вказаного питання Ви можете отримати за телефоном: 60 02 77.

Нагадаємо: у 2017 році депутати Миколаївської міськради затвердили список присяжних для Корабельного районного суду. Але наразі у тому списку залишилося менше людей, ніж потрібно (четверо вибули). Тож, для реалізації принципу колегіальності у правосудді, потрібні нові обличчя, які б могли увійти до списку суду присяжних, який розглядатиме найскладніші кримінальні справи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button