Общество

"Одна на всіх": як у 2019 році в Корабельному районі відзначили День Перемоги (ФОТО, ВІДЕО)

«9 травня — день нашої гордості, нашої величі, мужності і відваги. День нашої пам’яті. Ми у вічному боргу перед тими, хто подарував нам мир, весну і найголовніше – життя.  І поки ми будемо пам’ятати про цю війну, ми будемо жити, буде жити наша Батьківщина і рідна Україна», — з таких слів розпочався сьогодні вранці біля пам’ятника «Воїну-визволителю» в Корабельному районі урочистий захід «Перемога – одна на всіх», організований з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Голова адміністрації Корабельного району міста Миколаєва Олександр Цуканов привітав присутніх:

«…Та война, которая жестокая, кровавая, унесла миллионы жизней, отходит все дальше и дальше в прошлое. Но сегодня с нами есть еще люди, которые прошли эти дни войны, восстановления государства после войны. Их, к сожалению, становится все меньше и меньше. Мы должны о них помнить не только в праздники, но и каждый день. Им, поверьте, самое важное — это внимание, это общение, знать о том, что о них помнят и заботятся. Я хочу от себя лично и от вас сказать им огромное спасибо, пожелать, прежде всего, здоровья. Мы с вами не должны забывать их подвиг, то, что они сделали во имя мира. Ведь мир — это самое главное, что у нас есть. Я верю, что в Украине будет мир и Украина будет процветающим государством. С праздником вас!»

День Победы в Корабельном районе

День Победы в Корабельном районе

Також до слова був запрошений голова ради ветеранів війни та праці Корабельного району, воїн-інтернаціоналіст, учасник бойових дій Володимир Мезінов, який зазначив:

«…Всё меньше и меньше ветеранов, у нас в районе сейчас осталось всего лищь 15 участников боевых действий. Одному из них — Владимиру Александровичу — я хочу передать слово».

Володимир Прибега, колишній партизан, подякував усім, хто не забуває про ветеранів.

Після хвилини мовчання мешканців та гостей Корабельного району вітали з Днем Перемоги вихованці Дитячого центру позашкільної роботи, які декларували вірші та демонстрували свої вокальні здібності, а на завершення свого виступу відпустили у простори неба жовто-блакитні кульки.

«Багато на нашій землі обелісків, вкарбовано в них золоті імена. Вклонімося ж, друзі, їм низько-принизько, це пам’ять, яку залишила війна». Після цих слів на честь полеглих учасників війни прозвучали три постріли, а до пам’ятного знаку «Воїну-визволителю» усі бажаючі поклали квіти.

День Победы в Корабельном районе

День Победы в Корабельном районе

Але цим урочистості не завершились — у сквері «Ольшанців» на всіх чекала концертна програма, присвячена Дню Перемоги, яку підготували колективи художньої самодіяльності та окремі виконавці Дитячого центру, палацу культури «Корабельний» та Миколаївської обласної філармонії.

Окрім артистів, на імпровізовану сцену у сквері вийшов ветеран, старшина артилерійської батареї Іван Лук’янович Турчак та заспівав частину фронтової пісні, яку він співав на фронті зі своїми бойовими товаришами…

Місцеві мешканці ще довго святкували і дякували ветеранам та, вітаючи один одного, бажали всім миру та злагоди.

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

    1. Молодці у чому, що танцювали біля могили? Це не простий символічний пам'ятник, це братська МОГИЛА. Там лежать останки героїв. Чомусь ніхто не йде на могилу своїх батьків чи дідів танцювати, а на могилі полеглих солдатів запросто. Краще б священика запросили і відправили панахиду по-християнськи. .

      1. А ты, что сделал хорошего в этой жизни, кроме как черкать оскорбления? Смахивает на комнатного фраера! (Без обид)))))))!!!

        1. Викос: /А ты, что сделал хорошего в этой жизни, кроме как черкать оскорбления?/

          По-моему человек высказал мнение многих. Совковые традиции продолжаются и по ныне. С песнями и плясками на могилах, вместо молитвы. Это выглядит мерзко.

  1. В церковь иди молится. Уже достали что филаретов там всяких кругом таскают, священников. Смешали все блин

  2. - Коронавирус слышали?
    -Не не слышали, а чо это такое.
    Мне интересно кто ответить за разнос заразы по району???
    Ладно взрослые фиг с ними, а детей суки зачем приперли.
    Правильно многие пишут у родителей на могиле ни кто не танцует, а на чужой это праздник.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button