Общество

І хлопці, і дівчата: близько 3000 миколаївських школярів проходять навчальні стрільби

На полігоні Національної гвардії України в Миколаївській області протягом тижня проходять навчальні стрільби за участю випускників загальноосвітніх закладів Миколаївщини.

Як йдеться у повідомленні Миколаївського обласного військового комісаріату, відбуваються ці заходи в рамках навчальної програми предмету «Захист Вітчизни». Загалом до занять залучено близько 3000 учнів Миколаївщини (в тому числі і дівчата).

Заняття з вогневої підготовки розпочалися із шикування, де школярам провели детальний інструктаж із заходів безпеки.

Далі вони розподілились на навчальні групи та вирушили на визначені ділянки стрільбища, де були підготовлені навчальні місця.

Під керівництво досвідчених викладачів-інструкторів кафедри військової підготовки Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського юнаки та дівчата вивчали тактико-технічні характеристики та будову автомата Калашникова, виконували зі спорядження магазину набоями, розбирання та збирання автомата, тренувались у підготовці до стрільби лежачи, а вже після цього розпочинали практичні стрільби. І завершальним етапом у курсі підготовки стане виконання вправ зі стрільби з автомата Калашникова.

школьники на стрельбах

Також старшокласники отримають вичерпну інформацію щодо вступу до вищих військових навчальних закладів, про особливості військових спеціальностей і умови служби. Навички та знання, отримані під час підготовки, допоможуть їм в подальшому проходженні військової служби, а у разі потреби – дозволять з упевненістю стати на захист держави.

школьники на стрельбах

 

За словами офіцера відділу комплектування та призову Миколаївського обласного військового комісаріату Юрія Юрченка, одна з ключових ланок обороноздатності країни — це якісна підготовка молоді до служби в лавах Збройних Сил України.

«Тому удосконалення допризовної підготовки молоді у середніх закладах освіти є вкрай важливим з огляду на нагальну необхідність докорінного поліпшення патріотичного виховання молоді, формування позитивного ставлення до виконання конституційного обов’язку – захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, підвищення престижу військової служби», — сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button