Политика

"Українці — це вільні люди у вільній країні", - Зеленський відповів Путіну щодо російських паспортів

ЗАЯВА Володимира Зеленського щодо ідеї президента РФ видавати громадянам України російські паспорти

З приводу заяв президента РФ Володимира Путіна хочу зазначити наступне.
По-перше, я би не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться хтось, хто й досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або ховаючись від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно у країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі «професіонали» — у Ростові чи Магадані.

Але відмінність України, зокрема, полягає у тому, що ми, українці, маємо у своїй країні свободу слова, і вільні ЗМІ, і інтернет. Тому ми чудово знаємо, що російський паспорт надає насправді.
Це право бути заарештованим за мирний протест.
Це право не мати вільних та конкурентних виборів.
Це право взагалі забути про наявність природних прав та свобод людини.
Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», на яку влада Росії намагається перетворити власний народ.

Українці — це вільні люди у вільній країні. Незалежній, суверенній та неподільній.
Громадянство України — це свобода, гідність і честь. Це те, що ми захистили, і будемо захищати.

Україна не відмовиться від своєї місії бути прикладом демократії для пострадянських країн. І частиною цієї місії буде надання захисту, притулку та українського громадянства всім, хто готовий боротися за свободу. Ми будемо надавати притулок та допомогу всім — всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу.

Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу — росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше.

Не слід говорити з Україною і українцями мовою загроз, військового та економічного тиску. Це не найкращий шлях до припинення вогню та розблокування Мінського процесу.

Я ще раз наголошую, що готовий до переговорів. Я сподіваюсь, що на найближчий зустрічі у Норманському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації. Конкретним підтвердженням цієї готовності має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі «всіх на всіх». Без виключень. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України та Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації. Як Донбасу, так і Криму. Україна не здається! У всіх сенсах цього слова.

Але я маю надію, що у Росії все ж більше прагнуть говорити, ніж стріляти.

Я дійсно не Бог, щоби мої бажання здійснювалися. Але я також пам‘ятаю, що всім можновладцям прийде час дати чесну відповідь за свої вчинки саме перед Ним. Ніхто не потрапить відразу до Раю. Спочатку буде Суд.

Для повного та недвозначного розуміння моєї позиції надаю цей текст також російською мовою, аби нас почули всі.

ze_team2019

Читайте новини першими

Связанные статьи

11 комментариев

  1. Це дійсно цого слова, чи як завжди Ко відповідає?
    Путлер це покидьок який не здатний домовлятись ні з ким, тому що воно вже наситив вату ненавистю до всього світу,
    і "пацану" відступати показати свою слабкість. Ця худоба мріє зруйнувати нашу країну як його пращури комуняки майже сторічча тому!!
    Треба найскоріше зміциіти ще більше нашу армію, тоді ця істота зупиниться!!

    1. Какое нахрен "сказал"?
      Сочиняли этот опус всем кварталом и выдали за речь зелёного.
      Этот Вова двух слов не свяжет без суфлёра..
      С*ка, выбрали какого-то тупого режиссёра....
      Позор, мля...

      1. А тебе отлично жилось от умного, вора президента Порошен ко? Лучше пусть президент , который двух слов связать не может , чем брехливая сволочь !

  2. больше на лозунги похоже:вiльнi люди,свобода слова,вiльний iнтернет,гiднiсть,честь.пока это всё только слова!ждём от Володи перехода от слов к делу!

  3. Это в Украине свободный интернет?(блокируются все сайты с альтернативной точкой зрения) Это в Украине свободные СМИ?(За 2018 год от физического насилия пострадали 86 журналистов.) А как быть с Шереметом и Бузиной? Их от большой свободы безнаказанно убили в назидание другим? А преследование Гужвы, Муравицкого, Коцабы, Вышинского и многих других? Судя по всему Голобородько оказался очередным пи@доболом.

  4. Путин такая кака......украинци ни когда не поведутся на сраные российские паспорта)))если кто и захочет уехать то точно не в Россию))))

    1. Вельмишановна пані Елена, я закохався у Ваш коментар, як би Ви це написали співучою українською мовою я б співав від щастя!)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button