Происшествия

Мешканка Корабельного району перерахувала шахраю 13 тис. грн. "за непритягнення доньки до відповідальності"

Мешканка Корабельного району віддала телефонному шахраю 13 тисяч гривень за непритягнення доньки до відповідальності за дорожньо-транспорту пригоду.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

«Мешканка Корабельного району повідомила, що їй на мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який представився співробітником поліції. Він розповів, що донька заявниці вчинила дорожньо-транспорту пригоду та, за непритягнення її до кримінальної відповідальності, запропонував сплатити гроші. Не перевіривши надану зловмисником інформацію пенсіонерка перерахувала через банківський термінал близько 13 000 грн», — йдеться у повідомленні.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція встановлює причетних до злочину осіб та закликає миколаївців бути обачними у разі отримання аналогічних повідомлень. Якими б не були переконливими доводи шахрая, перше, що потрібно зробити — зв’язатись з близькою людиною або зателефонувати у поліцію. Пам’ятайте, ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати на повідомлення і затримати шахраїв.

Особливу увагу до вказаного типу шахрайства поліція просить звернути молодих людей, які мають попіклуватися про своїх літніх батьків, дідусів та бабусь, та попередити їх, як не стати жертвою такого злочину. Закликайте своїх родичів під час отримання такого дзвінка відразу класти слухавку та в першу чергу зв’язуватися напряму із своїми родичами, про «проблеми» яких буцімто вказує абонент.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button