Общество

«Поки що коштів не виділено», - інклюзивно-ресурсний центр у Корабельному районі потребує додаткового фінансування

Днями перший віце-мер Володимир Криленко та начальник управління освіти міськради Ганна Личко відвідали інклюзивно-ресурсний центр №2 (ІРЦ), що розташований у Корабельному районі міста.

Про це повідомляє Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Колектив ІРЦ №2 налічує 12 осіб, серед фахівців – логопед, дефектолог, психолог, вчитель з лікувальної фізкультури та інші. Для закладу, що відкрився у серпні минулого року, придбано меблі, встановлено корекційне обладнання.

Директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» №2 Людмила Прищак розповіла, що на даний час комплексну оцінку проходять 36 дітей. Крім того, дівчатка та хлопчики відвідують корекційні заняття з метою розвитку пам’яті, уваги, координації рухів тощо.

«Про наш заклад знають у всіх навчальних закладах району, фахівці зустрічаються з педагогами, проводять семінари та закликають їх якомога раніше звертати увагу батьків на проблеми в поведінці дитини, рекомендують звертатися за консультацією до фахівців інклюзивно-ресурсного центру. Спеціалісти допоможуть повірити в можливості дитини та виявити її сильні сторони. Наших співробітників запрошують проводити заняття безпосередньо у школах та дитсадках. Так зручніше і батькам, адже дитина перебуває під наглядом», — сказала Людмила Прищак.

Ганна Личко звернула увагу на те, що деякі приміщення центру ще потребують ремонту. Частково роботи виконані, наприклад, новенький санвузол повністю відповідає вимогам доступності. Встановлено нові вхідні двері, виконано благоустрій території тощо. Проте, для наведення ладу у всіх приміщеннях необхідне додаткове фінансування. Керівник управління освіти зверталася з відповідним клопотанням до депутатського корпусу. Поки що коштів не виділено.

У мерії додали, що міська влада приділяє значну увагу впровадженню інклюзивної освіти, спеціальних програм щодо соціальної адаптації дітей з особливими освітніми потребами. Як повідомлялося раніше, на початок 2019 року в інклюзивних групах і класах закладів освіти міста виховується та навчається 101 дитина з особливими освітніми потребами. Інклюзивні групи стабільно функціонують у 17 закладах дошкільної освіти та 20 закладах загальної середньої освіти.

В  Миколаєві створено та функціонують два інклюзивно-ресурсних центри. Ці заклади покликані допомагати інтеграції дітей з особливими  освітніми потребами у навчальний процес в дитсадках та школах. Фахівці проводять комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надають необхідну допомогу та забезпечують системний кваліфікований супровід.

Адреса ІРЦ №2: м. Миколаїв, Корабельний район, вул. Гетьмана Сагайдачного, 92.
Контактний тел. 64-53-64.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button