Общество

"Білі ворони": понад 160 освітян з України зібралися на міні-EdCamp Mykolaiv у школі в Корабельному районі

29 березня у Корабельному районі Миколаєва, на базі школи №29 розпочався магістральний міні-EdCamp — (не)конференція для відкритих та креативних педагогів, що прагнуть змінити освіту в Україні. Понад 160 освітян з різних областей зібралися разом для обміну досвідом, ідеями, напрацюваннями у неформальній обстановці.

Координаторкою міні-EdCamp у Миколаєві вже четвертий рік поспіль є Лариса Грицюк, керівник школи №29. Інформаційну підтримку надали організатори національних (не)конференцій та натхненники руху – ГО “ЕдКемп Україна”.

(Не)конференції – новий формат проведення заходів для освітян, особливістю якого є демократичність. Це платформа для професійного зростання, головний принцип якої — “Give-Get” (“Дай, якщо можеш — Візьми, якщо хочеш”). Самі себе учасники називають «білими воронами», — повідомили на сайті Миколаївської міськради. На відміну від звичайних конференцій, на EdCamp ніколи не буває нудно, адже він просто насичений «цікавинками».

— Ми єдина школа в Україні, яка вже вчетверте проводить у себе такий захід. Вперше він відбувся у 2016 році, і ми були першими, хто провів міні-EdCamp у своїй школі на безкоштовній основі. Тоді в ньому взяли участь 70 педагогів з Миколаєва та Вітовського району. Сьогодні ж до участі долучилися педагоги з різних областей, міст та селищ, — розповіла Лариса Грицюк.

У цьому році тема Миколаївського EdCamp – “Від творчого вчительства до відповідального громадянства”.

— Ця школа особлива, тому що сповна відповідає всім вимогам Нової української школи. Її обрали з-поміж інших навчальних закладів в рамках інноваційного освітнього проекту. Патріотизм та демократію педагоги реалізують через практичну діяльність, — зазначила представник Європейського центру ім.Вергеланда, (Норвегія) Мирослава Товкало.

Учасників заходу привітав Миколаївський міський голова та народні депутати України, а також представники ГО “ЕдКемп Україна”.

Після урочистої частини спікери провели коротку презентацію, і учасників запросили на цікаві експертні сесії з психології спілкування, інноваційних методів, інклюзивної освіти, методики STEM-освіти, коучингу, фінансової грамотності, проектного менеджменту. Також організатори приготували для педагогів практичні майстер-класи та цікаві виступи про кейс-технології у навчанні.

Нагадаємо, ми писалиу 2018 році: Лідерство і щастя: як поєднати їх у Новій українській школі — в Корабельному районі ділилися досвідом 140 освітян з 11 областей

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Ну очень хочет тетка быть директором! Ну не на ком там проводить эксперименты! Восторженные и...ты во главе с Ильюком, которому надо пропиариться в очередной раз.

  2. Чудово що є можливість такого ефективного діалогу. Вважаю це початок гарних традицій.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button