Общество

Єдина та найкраща: за результатами конкурсу, Лариса Шалар залишається директоркою ліцею №1 в Корабельному районі (ВІДЕО)

28 березня в актовій залі Миколаївського економічного ліцею №1, розташованого в Корабельному районі (по вул. Океанівській, 9) відбулась публічна та відкрита презентація перспективного плану розвитку цього навчального закладу, яку представила єдина претендентка на заміщення вакантної посади директора ліцею — Лариса Шалар, що вже більше 20-ти років очолює його педагогічний колектив.

Традиційно захід відкривав головуючий конкурсної комісії — перший віце-мер Володимир Криленко. Також у її складі були депутати, чиновники, представники батьківського комітету школи та педагоги освітніх закладів міста.

«Ви знаєте, що, за умовами конкурсу, було оголошення більше місяця тому. Одна кандидатура подала документи, висловила своє бажання очолити цей колектив — саме Лариса Володимирівна. Вже перший тур відбувся в управлінні освіти, ми виставили по чотирьом напрямкам бали від 0 до 2, і зараз у нас ще один конкурс, ще один екзамен для керівника (чинного і майбутнього)… Ми побачимо, що вона планує на декілька років вперед…»,- розповів присутнім Володимир Криленко.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5QxMun3Nzl8[/embedyt]

 

Лариса Шалар познайомила слухачів з місією навчального закладу, його основними правилами. Ось лише деякі з них:

— «НІ» — компромісам, коли мова йде про майбутнє нашої держави;
— Обіцяти тільки те, що можеш виконати;
— Репутація закладу – заслуга та обов’язок кожного із учасників освітнього процесу.

«Економічний ліцей №1 входить у ТОП-10 кращих навчальних закладів міста; освітня програма направлена на профільне спрямування — економічне, математичне та філологічне. За роки існування реалізовано безліч проектів та програм, ліцей має нагороди різних рівнів — медалі, подяки, почесні грамоти. Ліцей — за експерименти, працює над формуванням нового освітнього середовища; розвиває потенційні можливості та індивідуальність всіх та кожного зокрема; реалізує партнерські відносини, а також психологічну підтримку всіх учасників освітнього процесу… Кожен день ми підтверджуємо свою репутацію корисними справами, виконуючи державне замовлення щодо надання доступної і якісної освіти», — каже директорка закладу.

Стратегічний план розвитку Миколаївського економічного ліцею №1 на 2019 — 2025 роки, який представила Лариса Володимирівна, має назву «ПРОФІSCHOOL: освітній ландшафт для сучасного учня», а його мета —  отримання ліцеїстами сучасної якісної освіти, побудова індивідуальної траєкторії, набуття життєвих компетентностей, відповідальне професійне самовизначення.

«Навчальний план буде представлений базовою та профільною складовою. До базової складової відноситься 10 дисциплін, три з яких можуть бути інтегрованими: це література, історія та природничі науки. Опанування цих дисциплін є обов’язковим мінімумом для здобуття повної загальної середньої освіти (це 10 — 11 класи). 12 клас — це профільна освіта…

Профільну складову забезпечують різнорівневі освітні програми А, В, C, D, які різняться за спрямованістю, освітніми рівнями та критеріями оцінювання. Діти набирають години для індивідуальної освітньої траєкторії, групи будуть різнопрофільні, групи будуть сформовані з дітей різних класів… Вчителі допомагають вибудувати навчально-освітню траєкторію учня, використовуючи професійні ролі: вчитель-коуч, вчитель-фасилітатор, вчитель-тьютор, вчитель-модератор. Сьогодні вчитель не є тільки носієм знань, він виконує найширші функції, він є помічником, координатором, тому я думаю, що така система обов’язково дасть свій результат», — розповіла Лариса Володимирівна.

За словами Лариси Шалар, результатом даного проекту буде реорганізація економічного ліцею №1 в заклад освіти ІІІ ступеня, тобто перетворення в академічний ліцей… Також стратегічний план сприятиме розвитку регіональної освіти та формуванню іміджу Миколаївщини в сучасному освітньому просторі України та світу.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CCnht8rImYQ[/embedyt]

 

«Моїм ліцеїстам відкриті двері найпрестижніших вузів. Наші діти знаходяться у всіх куточках нашої країни і закордоном. Вони реалізувались, тому що вони конкурентоздатні і творчі, компетентні особистості», — стверджує Лариса Шалар.

Після приємно вражаючої презентації голова комісії та присутні одноголосно вирішили, що директор ліцею Лариса Шалар знаходиться на своєму місці.

«…Усі члени нашої конкурсної комісії поставили максимальні бали», — зазначив Володимир Криленко, повідомивши, що комісія напише до начальника управління освіти Миколаївської міськради рекомендацію щодо заключення нового контракту з директоркою ліцею.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=b0wPBCUP_cU[/embedyt]

 

Окрім оплесків присутніх, Ларису Володимирівну привітали та подарували букет квітів від  педагогічного колективу ліцея:

«Ми хочемо теж привітати нашу мудру маму, яка завжди надає поради, настанови… І хочемо побажати міцного здоров’я, терпіння, наснаги, миру і бути завжди яскравою!»

Після конкурсу кореспонденту «Корабелів.Інфо» вдалося поспілкуватися з деякими присутніми батьками, які про навчальний заклад своїх дітей відзиваються лише теплими словами та радіють тому, що директором залишається Лариса Володимирівна Шалар.

«Очень хорошее учебное заведение, хороший педагогический коллектив. Маленькое количество детей в классах, что очень хорошо — можно найти подход к каждому. Руководство лицея всегда старается улучшать условия. За последние годы сделан ремонт спортзала (я бы сказал, что ни в одной школе Корабельного района, да и в городе, такого спортзала нет — соответствует всем современным стандартам), сделан крытый переход между корпусами, чтобы дети не бегали по холоду. Обидно, что про проделанную работу мало кто знает…», — каже Валерій, один з батьків ліцеїста.

За матеріалами Ярослави Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Не забрали, а сумели создать условия для получения знаний. А понимают немногие, что в первую очередь - кадры, а потом уже - ремонт. Вот поэтому и более 20 лет «Економічний ліцей №1 входить у ТОП-10 кращих навчальних закладів міста..."

    «Моїм ліцеїстам відкриті двері найпрестижніших вузів. Наші діти знаходяться у всіх куточках нашої країни і закордоном. Вони реалізувались, тому що вони конкурентоздатні і творчі, компетентні особистості», - стверджує Лариса Шалар.

    И это правда!

    Спасибо родному лицею!

  2. Один кандидат?, заранее известен победитель, слабо директору значит, а за детей правда, собрали со всех школ, пусть своих попробуют вырастить

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button