Общество

Серед мешканців Корабельного району більше 115 дорослих і близько 30 дітей захворіли на кір за І квартал

Неприємну можливість захворіти на кір мають всі, хто не привитий проти неї.

Про це розповіла на апаратній нараді в адміністрації Корабельного району головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №7 Олена Власова.

Медичну допомогу в центрі отримують 12 025 дітей в віці від 0 до 18 років. Станом на 18.03.2019 року на кір з початку року захворіло 23 дитини, що проживають в Корабельному районі.

Ще захворіло 12 дітей, які перебувають в школі-інтернаті №2, що розташований в нашому районі, але діти, які там навчаються, перебувають під наглядом лікаря та медсестри інтернату і безпосередньо в інтернаті отримують медичну допомогу. «Після того, як ми отримали інформацію про спалах кору в інтернаті, туди була направлена бригада лікарів і медсестер центру на чолі з заступником головного лікаря з охорони дитинства і материнства Аллою Григорівною Долговою. Всі контактні особи (діти та працівники) були оглянуті, вакциновано 46 дітей та 93 дорослих вакциною КПК за рахунок ЦПМСД №7», — каже головний лікар ЦПМСП №7.

Серед дорослих захворілих на кір майже в 5 разів більше. Станом на 18.03.2019 р. – 113 осіб, з них 30 співробітників МГЗ, що мешкають в Корабельному районі. На сьогоднішній день число осіб, що захворіли, ще збільшилося.

Єдиний спосіб захисту від кору — це вакцинація. Управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної дміністрації виділило 900 доз вакцини КПК для вакцинування контактних осіб серед працівників МГЗ.

Читайте також:
В Николаеве эпидемия кори – заболело почти 500 человек,
среди них — медработники больницы в Корабельном районе

Діти вакцинуються згідно Календаря щеплень, який затверджений наказом МОЗ України від 18.05.2018р. №947 в 12 місяців та в 6 років. Контактні особи, що не мають щеплень від кору, вакцинуються протягом 72 годин від контакту. В І кварталі 2019 року в центрі провакциновано 29 контактних дітей. Щеплення контактним призначається одноразово.

Якщо це дорослі особи, то слід керуватися рекомендаціями наказу МОЗ України від 26.06.2018р. № 1216 (особи груп ризику вакцинуються в першу чергу).

«Медичними працівниками центру проводяться епідрозслідування кожного випадку захворювання на кір, виявляються контактні особи, яким у випадку необхідності робиться щеплення від кору. Також регулярно проводяться бесіди з батьками про значення вакцинації для профілактики кору», — зазначила Олена Власова.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Кор инфо, просто крик души души, только что вышел репортаж на тсн про укус собаки, ни слова не сказано что нас катастрофа с собаками, Да и вообще проблемы будто и не нету что возможна ипидемия смертельной болезни, почему новости так по сути ничего толком не говорят, то что у нас куча бездомных собак ни слова, типа лиса с леса собаку укусила

  2. В Николаеве нет вакцины на сег.день, я обзвонила аптеки, и тем более в сем.амбулатории по пр.Корабелов,12,тоже заходила узнавала. На хера такое писать,отчитались они блин

  3. А по іншим районам яка ситуація? Управління охорони здоров'я де Ваші коментарі?

  4. В Николаеве эпидемия. Вакцину нужно бесплатно предоставлять всем желающим, а не тем, где произошла вспышка.Работникам НГЗ, полиции и т.д. Заразится можно не только на рабте, а и в транспорте, магазине... Кипишь поднимут только после смертности. к сожалению это факт в нашей стране.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button