Общество

"Ваш подвиг славимо в віках": у Корабельному районі вшанували пам’ять героїв, що визволяли Миколаїв від окупантів

26 березня на вулиці Андрєєва в Корабельному районі міста Миколаєва, біля пам’ятного знаку, встановленого на честь легендарного десанту (саме тут, на березі річки Південний Буг, у 1944 р. готувався до висадки у м. Миколаєві морський десант під командуванням старшого лейтенанта Костянтина Федоровича Ольшанського) відбувся урочисто-меморіальний захід «Ваш подвиг славимо в віках».

Участь у вшануванні пам’яті загиблих героїв-визволителів взяли міський голова та депутати міськради, голова адміністрації Корабельного району та інші чиновники, ветерани війни та праці, військовослужбовці, представники організацій та підприємств району, школярі та пенсіонери…

 

Місцеві мешканці традиційно поклали квіти до пам’ятного знаку, а школярі з числа найкращих учнів спустили на воду вінок в знак пам’яті про полеглих у бойових діях за визволення Миколаєва від нацистських окупантів під час Другої світової війни.

Так, право спустити вінок на воду було надано учням 9-го класу Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №43 ім. Костянтина Ольшанського: Цвєтковій Ксєнії – переможниці міських та обласних олімпіад з базових предметів, відмінниці, члену шкільного самоврядування; Пішицю Богдану – члену шкільного самоврядування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. На рамлере сегодня выложили хорошую статью
    Высадка в ад. Последний бой морпехов Ольшанского 
    Рекомендую

  2. По-моему слово освобождение не совсем уместно. Оккупанты немецкие сменили оккупантов российских в 1941г, а потом в 1944 г наоборот, - российские оккупанты выгнали немецких оккупантов. Произошла два раза смена оккупантов? Освободили то кого?

  3. Шурик,по- моему ты немного не в курсе,что тогда была война с немецкими оккупантами
    и их выгнали из страны, Другое дело, никто тогда и думать не мог, о том, што будет, через 70 лет, и придется воевать за другую страну, которую мы сами для себя определили.Но помнить о тех людях,я считаю надо.

  4. Десантники Ольшанского положив свои жизни сорвали планы захватчиков которые при отступлении планировали тотальное разрушение инфраструктуры нашего города.
    Слава настоящим героям!

  5. Мне интересно. Сколько этому идиоту (шурику) лет. вессь советский народ воевал с немцами 1941-1945гг. и ходил ли он в школу?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button