Культура

Для дітей Корабельного району відкрили "БібліоВулик"

21 березня після капітального ремонту урочисто відкрили вуличну лофт-зону бібліотеки для дітей №8 «БібліоВулик» у Корабельному районі.

Як повідомляє Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови, кошти на ремонт фасаду та благоустрій прилеглої території спрямували з міського бюджету. Також облаштували внутрішнє середовище книгозбірні: закупили зручні меблі та організували тематичні лаунж-зони. Це стало можливим завдяки перемозі колективу бібліотеки в грантовому конкурсі  компанії РУСАЛ “Місто інновацій”.

Після ремонту бібліотека перетворилась на сучасний функціональний простір, де діти можуть навчатися, дізнаватися про інноваційні технології та розкривати свій творчий потенціал. Крім того, приміщення повністю адаптовані для користувачів з особливими потребами — вхідну групу обладнали пандусом, всередині створено спеціальні місця, облаштовано санвузол, є пеленальний стіл для батьків з маленькими дітьми.

Однак основна суть проекту полягала в тому, щоб заклад став інтелектуальним та культурним центром дозвілля. Тож всередині бібліотеки створено окремі зони — для читання, простір для спілкування з друзями, арт-терапії. Бібліотека має сучасний дизайн, комп’ютерну техніку, різноманітні ігри, відкритий доступ до літератури та електронних носіїв, безкоштовний Wi-Fi.

У бібліотечному «вулику» діти можуть з’їхати з гірки, пограти з друзями, провести  дозвілля з цікавою книжкою на м’яких пуфах.

Директорка закладу Інна Скворцова зазначила, що назва “БібліоВулик” обрана не просто так:

«Бібліотеки не для тиші. Це не просто будинок чи відділення, а насамперед елемент і частина публічного простору, місце діалогу. Наш заклад функціонує з 1976 року. Відтоді ремонтом тут ніхто не займався. Фасад пішов тріщинами, старі вікна пропускали холод. Зараз все інакше. Підтримку надає міська влада, депутатський корпус, адміністрація Корабельного району, крім того, беремо участь у соціальних грантових програмах. Спільними зусиллями ми створюємо європейський відкритий простір».

Організатори свята приготували для гостей багато приємних цікавинок. У рамках офіційного відкриття відбулася екскурсія книгозбірнею, презентація проектів, нових напрямів роботи та книжкових новинок. Усі присутні мали змогу ознайомитись з виставкою картин та ілюстрацій «Палітра чудес» художника-ілюстратора Світлани Полуянової, взяти участь в поетичних частуваннях, інтерактивних іграх, творчих майстер-класах.

Також присутніх розважали «живі» інсталяції у вікнах бібліотеки та виступи танцювального клубу «Кураж».

Після урочистої частини керівник міста оглянув бібліотеку та поспілкувався з її користувачами.

Як виявилося, змістовно відпочити тут можуть не тільки діти, але й більш доросле покоління. Міського голову запросили до кімнати, де проводять своє дозвілля слухачі університету третього віку. На відміну від жвавих дитячих тематичних зон — це комфортний оазис, де панують гармонія, затишок та спокій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Очень хорошая новость.Но есть пожелание к наполнению библиотечного фонда. Новая школьная программа по укр. и зарубежной литературе требует изучение новых писателей, которых в библиотеке нет. И на вопрос работнику библиоулика где их найти. Ответ - в Интернете. Там в бесплатном доступе нет (авторское право).
    Может нужно выйграть гранд по наполнению библиотеки современными книгами?
    P.s. в библиотеке им. Кропивницкого есть.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button