ОбществоЭкономика

Заволоділи майном "Океану" на 1,5 мільярди гривень: у Корабельному райсуді розглянуть справу про доведення заводу до банкрутства

До Корабельного районного суду м. Миколаєва надійшли матеріали кримінального провадження у відношенні Володимира Івановича Михайлюка та Віталія Васильовича Ільницького, які обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 191, ст. 219 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою; доведення до банкрутства).

Розгляд зазначеного кримінального провадження здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів:

— головуючої судді Тетяни Головіної, суддів Олексія Непші, Яни Чернявської.

Потерпілі по справі — «Зонел Оперейшинз Лімітед», ТОВ «Океан-Судоремонт», ТОВ » ТД «Аннона»; серед представників потерпілих — Ігнатов Ігор Валентинович, Нахай Юрій Володимирович,  Чаруха Ростислав Ростиславович, Коваль Ольга Сергіївна.

За версією слідства, В.І. Михайлюк, займаючи посаду президента ПАТ “МСЗ “Океан”, за попередньою змовою з В.В. Ільницьким, який займав посаду виконавчого директора ПАТ “МСЗ “Океан”, а також іншими особами, досудове розслідування стосовно яких здійснюється в окремих провадженнях, в інтересах невстановлених слідством третіх осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем, здійснили заволодіння майном ПАТ “МСЗ “Океан” на суму 1 500 000 660 грн., що в шістсот і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину та є особливо великими розмірами. Крім того, вчинені останніми дії були способом доведення ПАТ “МСЗ “Океан” до банкрутства.

У підготовчому судовому засіданні, яке відбулося 19.03.2019 р., один із представників потерпілих звернувся до суду із клопотанням про накладення арешту на майно, яке раніше належало ПАТ “МСЗ “Океан”.

За результатами розгляду клопотання колегія суддів постановила ухвалу про відмову у задоволенні клопотання у зв’язку із його необґрунтованістю.

У зв’язку із зайнятістю судді (який входить до складу колегії суддів) в іншому судовому процесі по справі, обвинувачені за якою утримуються під вартою, в підготовчому судовому засіданні було оголошено перерву. Наступне судове засідання призначено на 03.05.2019 року, — повідомили в прес-службі Корабельного районного суду міста Миколаєва.

Санкція статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відомий у певному колі миколаєвець Федір Левченко так прокоментував цей процес на своїй сторінці у facebook:

«Среди фигурантов — бывший директор и заместитель Океана в период 2011-2013 годов — оба люди Новинского.

На стороне потерпевших — Покупатель Океана — ТОВ ТД «Анона», и акционер — кипрская компания Зонел, которую представляет сам лично Игорь Игнатов.

Похоже, это будет очень не простой суд. Как неоднократно заявлял Игорь Волошин, именно Зонел довёл до банкротства Океан…»

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. наш суд ни куя не решит. только суд присяжных!
    эти ворюги откупятся. это сотрясение воздуха перед выборами и не более...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button