Общество

Демократія в школі: європейські цінності обговорили педагоги у Корабельному районі

Про узи співпраці між усіма учасниками освітнього процесу йшла мова під час презентаціі програми «Демократична школа», що відбулася 15 березня в Миколаївській школі №1 ім. О. Ольжича. Учасники розбиралися в тому, наскільки близькі до нас освітні європейські цінності і яке місце в них займають педагоги першої школи.

Представники громади Корабельного району м. Миколаєва, педагогічного та учнівського колективів ЗОШ №1, батьки зацікавлено знайомилися з Програмою підтримки освітніх реформ в Україні, запропонованою Європейським центром імені Вергеланда. Що являє собою ця установа? Європейський експертний центр у сфері освіти для демократичного громадянства, прав людини та міжкультурного порозуміння, заснований Радою Європи та Норвегією у 2008 році з метою надання підтримки державам-членам Ради Європи у реалізації політики у згаданій сфері. Центр відкритий до співпраці з усіма 47-ма державами-членами Ради Європи і пропонує цілу низку навчальних програм, ресурсів та заходів для освітян, тренерів, науковців, політиків та громадськості загалом.

Заходи Європейського Центру ім. Вергеланда пропагують цінності демократії, прав людини та верховенства права та є доступними для усіх бажаючих осіб на безкоштовній основі.

Ось таку високу планку взявся утримати високопрофесійний колектив педагогів МЗОШ №1 імені Олега Ольжича. І потрібно сказати, що це йому вдається в щоденній креативній практиці, на основі постійного навчання, самовдосконалення. Як, приклад, тренінг, що відбувся після презентації програми «Демократична школа». Учасники поділилися на дві групи і продовжували розбиратися в назрілих питаннях, пов’язаних з демократизацією освітніх процесів.

І перша, і друга частина конференції переконали, що демократичною можна назвати ту школу, де всі учасники освітнього процесу позитивно впливають на навчання, а в його основу покладено добровільність, довіра, конфіденційність. Тренінг продовжиться і в суботу, 16 березня, — повідомила у facebook Марія Полупанова.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button