Общество

Мати старшокласниці Вітовського району переживає, як її донька складатиме ЗНО. Чиновники кажуть, що проблеми не існує

Мешканка Вітовського району Миколаївської області Олександра через ЗМІ намагається «достучатися» до чиновників, бо попередні самостійні спроби це зробити, за її словами, виявилися невдалими, і тепер жінка боїться, щоб участь її доньки-старшокласниці (учениці Новомиколаївської школи) у тестуваннях Зовнішнього незалежного оцінювання не опинилася під загрозою.

Про це Олександра написала в листі до редакції «Корабелів.Інфо«:

«Я, мати учениці 11-го класу однієї із шкіл Вітовського району, дуже стурбована тим, чи зможе моя дитина в цьому навчальному році успішно скласти ЗНО.

У цю суботу — перше пробне ЗНО, а ми на нього не потрапляємо, як і на ряд наступних, бо не є зареєстрованим користувачем вчасно, тому що не було нічого відомо.

Ми неодноразово намагались  звернусь до районного методичного кабінету та особисто до завідувача методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Вітовської РДА Товстоляки Яни Миколаївни для надання роз’яснень та рекомендацій щодо підготовки проведення тестування, але, на жаль, жодна спроба не була успішною. Чи то завідувачка так не має бажання спілкуватися з батьками… чи то часто відсутня на робочому місці.

В минулому році в березні-місяці вже було відомо, якими автобусами до яких пунктів, дати та час перевезення дітей на тестування. В цьому році ничого невідомо.

Допоможіть, будь ласка, достукатись до начальника відділу освіти Крайніка Р.М. та завідувача Товстоляки Я.М. для надання інформації, щоб ми хоча б своїми силами вчасно доставили дітей до місця проведення ЗНО».

«Під цим листом ще можуть підписатися ряд батьків», — запевняє жінка, але просить не публікувати її фамілію, аби це не нашкодило її дитині з боку педагогів.

P.S. Наступного дня після цієї публікації начальник відділу освіти, молоді та спорту Вітовсько районної державної адміністрації Роман Миколайович Крайнік повідомив до редакції «Корабелів.Інфо», що в Новомиколаївській ЗОШ у цьому році немає одинадцятого класу.

«Це свідчить про недостовірну інформацію та подальший неправдивий або сумнівний зміст листа, який був опублікований», — зазначив чиновник.

Він також повідомив, що всі без виключення учні 11-х класів Вітовського району, які будуть здавати ЗНО, зареєстровані в Херсонському регіональному центрі оцінювання якості освіти та ведуть підготовку до успішної здачі іспитів.

«Я завжди відкритий до спілкування і жодній людині ніколи не відмовив у консультації», — каже Роман Миколайович, підкреслюючи, що до ньго не було жодного звернення стосовно зазначеної в листі Олександри проблеми.

«Як і в попередні роки, буде організований підвіз дітей до місць проведення ЗНО. Про це батьків та дітей буде традиційно проінформовано перед іспитами, коли буде власне відоме місце проведення ЗНО», — написав Роман Крайнік до нашої редакції.

Крім того, в обласному департаменті освіти і науки зазначили, що керівництву шкіл Вітовського району доручено у черговий раз довести до батьків усю необхідну інформацію, що стосується участі дітей у тестуваннях із Зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Та йопта, родители, чего вы ноете уже вроде бы как более 10 лет это ЗНО и всё сдают и нормально. Не обосрется ваше дитя, а если уберут ЗНО, ваше чадо даже с золотой на бюджет не поступит. После этого будете ныть, чтоб вернули ЗНО

  2. Отдел образования занят выборами Президента. ЗНО, то так, и без их участия пройдет. А вот использование админресурса для победы Порошенка в приоритете. Сейчас их главная задача внушить учителям, а через них родителям о важности голосования за нынешнего Президента.

  3. Мое чадо с золотой на бюджет не поступило, потому что ЗНО содержит в себе часть ДПА, и вот там мое чадо в истории не добрало 1 единственный бал, который и повлиял на бюджетное обучение в Киеве (там очень завышен бал, по сравнению с другими городами). Так что я, как никто другой знаю, что медалистов много, а результат ЗНО один. Обидно только, что льготы есть у переселенцев, детей УБД, а вот знаний нет. Несправедливо.
    А то, что бардак творится в системе - это факт.

  4. Аватар Школьники нытики :" ....родители, чего вы ноете уже вроде бы как более 10 лет это ЗНО и всё сдают и нормально."

    Скорее всего родители и школьники здесь ни при чем. Кто-то знает, что с приходом нового президента может поменяться аппарат госадминистрации, вот и метит на место в отделе образования. А для этого нужно облить гов.ном действующих чиновников.

  5. Простите, а чем занимается ваш классный руководитель и администрация школы? Если они не донесли до вас эту информацию, значил вы не ходили на собрания, которые в 11 классе по два раза на месяц, или вы не те вопросы решали.

  6. Что за бред? В любой школе, что бы ребенок сдал зно- его нужно зарегистрировать. Это делают уже 10 лет подряд. И во всех школах Украины это делают. А для регистрации нужны документы ребенка. Так что, уважаемые, вы говорите, да не заговаривайтесь

  7. Не позортесь. Пробное зно это платная услуга. Потому родители, выбравшие пробное зно сами везут детей. И почему в школе вам никто об этом не сказал. Интересно, что это за школа такая?

  8. А чего сразу бежать к чиновникам? Есть классный руководитель, есть директор школы. Уже за любым вопросом бежать куда-то.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button