ПроисшествияЭкономика

Бабусю завезли у лісосмугу і, погрожуючи пістолетом, пограбували. Підсудний рецидивіст каже, що не винен (ВІДЕО)

Корабельний районний суд міста Миколаєва розглядає кримінальне провадження щодо раніше неодноразово судимого Анатолія Ібрагімова (1951 р.н.), який обвинувачується у тому, що в 2018 році він, за даними слідства, пограбував літню жінку (Ніну Дутковську).

Перед початком засідання, що відбулося 12 лютого 2019 року, до кореспондента «Корабелів.Інфо» звернувся з власної ініціативи обвинувачений, який вважає себе не винним — мовляв, його незаконно судять через те, що організував та вчинив злочин його знайомий. За словами Анатолія Ібрагімова, у день пограбування він їхав у машині (сидячи за кермом) зі своїм товаришем по трасі на Миколаїв.

Побачивши жінку похилого віку, яку вони раніше вже підвозили, чоловіки взялися знову її підвезти.

— Вона сіла позаду, і Ваня (він був п’яний) сів біля неї… Вони штовхалися в машині, він забрав у неї телефон маленький і забрав у неї сережки золоті маленькі. А я кажу: «Що ти робиш? Неприємності будуть», а він каже: «Закрий рота, мовчи!»…

Дня через три чи чотири приїжджають до нас чоловік 7 — 8 на двох машинах, вибивають двері, заскочили в хату, в потолок почали стріляти (менти, але вони були у штатському), у стелі навіть залишилась дірка. Ми на підлогу попадали з цим хлопцем (він у мене жив), а вони перерили все в хаті, знайшли ті сережки і телефон у подєльника мого… Побили вони нас, по бокам били… — розповів обвинувачений і про саме пограбування, і як поліцейські затримували їх  з товаришем, і про свою втечу після того, як його випустили з СІЗО.

Просидівши з весни до осені 2018 року в слідчому ізоляторі, Ібрагімов надав суду медичні довідки про те, що він хвора людина, в нього рак горла і потрібно лікуватися. У зв’язку з цим суд вирішив відпустити обвинуваченого під домашній арешт із зобов’язанням з’являтись до суду у потрібний час, однак Ібрагімов, послухавши свого брата, який стверджував, що його посадять, кинувся «в біга». Знайшли обвинуваченого у Вінницькій області.

Кореспондент «Корабелів.Інфо» також взяла коментар стосовно обвинувачення Ібрагімова у прокурора Миколаївської місцевої прокуратури №2, який представляє сторону обвинувачення у даній справі.

«У человека — с 1970-го года арест, первая судимость — это кража; 74-й год — кража; 76-й год — кража; 80-й год — разбой, кража; потом 84-й — разбой Он в разных районах совершал преступления, он уже был признан рецидивистом в 84-ом году, уже особый режим был… В 92-ом — разбой (часть 2, часть 3), грабеж (часть 4), кража (часть 4). И вот в 92-ом ему дали 12 лет, а вышел по УДО чуть раньше, а в 2002 опять сел, дали уже 8 лет, вышел где-то в 2010-ом. В 2015-ом — опять разбой (часть 3), и вот в 2018-ом — мы и еще в Херсоне два дела. Тут если посчитать судимости — в общем лет 40, наверное.
И мы незаконно судим, да?» — зазначив прокурор.

Також він коротко дав опис вчиненого злочину, що розглядається у даному провадженні:

«Они едут по трассе — стоит бабушка на дороге… Она думала, что один раз как-то подвезли, все нормально было, и она снова села к ним в машину… Позже Ибрагимов заезжает в посадку, еще пистолетом ее (игрушечным) напугали, сняли с нее сережки, бросили ее и уехали…»

Головуючий по даному провадженню суддя Олексій Непша нагадав учасникам процесу про те, що у зв’язку із розшуком обвинуваченого розгляд справи було зупинено, а тепер його буде поновлено, оскільки Анатолія Ібрагімова все ж таки знайшли.

У зв’язку з тим, що  на засідання за поважної причини не з’явився захисник обвинуваченого Станіслав Абакумов, прокурор надав суду клопотання щодо залучення захисника з центру безоплатної первинної допомоги на одну процесуальну дію, а саме для розгляду клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання обвинуваченого під вартою.

Сам обвинувачений наполягав, аби його інтереси представляв лише Абакумов, бо ніякого іншого захисника, навіть на одну дію, він не хоче.

Повернувшись з нарадчої кімнати, суддя оголосив Ухвалу про те, що подане прокурором клопотання щодо запобіжного заходу потрібно вирішити негайно, до того ж кожен має право на захист, тому суд вважає за необхідне залучити на одну процесуальну дію іншого захисника, що і було зроблено.

Судове засідання по цій справі продовжиться 28.03.2019 р. (початок – о 13:30).

За правопорушення, передбачене статтею 186 ч. 2 Кримінального Кодексу України («Грабіж»), що інкримінується Ібрагімову, йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 4 до 6 років.

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button