Общество

П'яним їздив по Корабельному району: докера морпорту оштрафовано та позбавлено на рік права керування

18.02.2019 року суддя Корабельного районного суду м. Миколаєва Олена Кутурланова, розглянула матеріали, складені Управлінням патрульної поліції в Миколаївській області про притягнення до адміністративної відповідальності Віталія Білобаби (працює докером у Миколаївському морському порті) за керування автомобілем у нетверезому стані (таким його зупинили на так званому Широкобальському перегоні, недалеко від супермаркету «Таврія В»).

Суд встановив, що 19 листопада 2018 року (приблизно о 15:45) водій Білобаба, рухаючись по проспекту Богоявленському в районі будинку № 234-Б в Корабельному районі м. Миколаєва, керував транспортним засобом ЗАЗ 110307 з явними ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук та поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння відмовився.

Віталій Білобаба в судовому засіданні свою провину не визнав та пояснив, що 19.11.2018 року він повертався додому і вжив 100 грамів горілки, а після чого вживав ще пиво. Потім йому зателефонувала мати, до якої необхідно було терміново приїхати, у зв’язку з чим він сів за кермо транспортного засобу. Коли він їхав по проспекту Богоявленському, його зупинили працівники поліції, які під час спілкування запропонували йому пройти огляд за допомогою алкотестеру на місці, тому що виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, на що він відмовився. Потім поліцейські запропонували йому проїхати до медичного закладу, де йому лікар запропонував лише пройти огляд за допомогою алкотестеру, не пропонуючи здати біологічні зразки. Він відмовився, так як не довіряє алкотестеру. Вважає, що працівниками поліції було порушено порядок проведення огляду, оскільки в медичному закладі у нього не відбирали біологічні зразки.

Як вбачається з даних протоколу про адміністративне правопорушення серії БР № 087740 від 19.11.2018 року, Віталій Білобаба від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння і на місці його зупинки, і в медичному закладі в присутності двох свідків відмовився як від обстеження за допомогою «Alсotest 6810», так і від здачі зразків біологічного середовища.

Досліджені в суді дані відео з нагрудної камери, наданого працівниками поліції, свідчать про те, що 19.11.2018 року о 16:41 Віталій Білобаба, перебуваючи у приміщенні Миколаївського обласного наркологічного диспансеру, відмовився проходити медичний огляд за допомогою алкотестеру Драгер, на питання медичного працівника щодо здачі біологічних зразків нічого не відповів, підписавши висновок медичного огляду без зауважень.

Надавши оцінку дослідженим доказам та керуючись статтями 283-284, 289, 294 КУпАП, суддя постановила визнати Віталія Білобабу винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 грн на користь держави, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

В дохід держави також вирішено стягнути з обвинуваченого судовий збір у розмірі 384,20 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button