Политика

До уваги виборців з обмеженими можливостями: у вас є право проголосувати за місцем перебування

Виборцям, які внесені до списку виборців на виборчій дільниці, але за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я не здатні пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування цих виборців.

Як повідомляє адміністрація Корабельного району, для організації голосування виборців, не здатних пересуватися самостійно, за їх місцем перебування дільнична виборча комісія в останній день перед днем виборів на своєму засіданні виготовляє витяг із списку виборців за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

До витягу із списку виборців включаються виборці, постійно не здатні самостійно пересуватися, щодо яких у списку виборців зазначені відповідні відмітки, якщо такі виборці до 12 години останньої суботи перед днем виборів письмово або особисто не повідомили відповідну дільничну виборчу комісію про бажання проголосувати у приміщенні для голосування.

Таким виборцям члени дільничних виборчих комісій з 22 до 25 березня 2019 року доставлять іменні запрошення, в якому виборця буде повідомлено про голосування за місцем перебування.

Виборець, який тимчасово не здатний пересуватися самостійно, поштою або через інших осіб подає власноручно написану заяву з проханням забезпечити йому голосування за місцем його перебування із зазначенням місця перебування виборця. Така заява разом з довідкою медичної установи про стан здоров’я виборця повинна бути подана до дільничної виборчої комісії не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем виборів.

Заява є зобов’язанням виборця забезпечити умови для дотримання вимог щодо порядку голосування, передбачених цим Законом.

Виборці, які тимчасово не здатні самостійно пересуватися, на підставі його заяви та довідки медичної установи про стан його здоров’я включають до витягу за рішенням дільничної виборчої комісії.

Голосування виборців за місцем їх перебування організовують не менш як три члени дільничної виборчої комісії, визначені рішенням виборчої комісії.

Виборець чи члени його сім’ї не можуть відмовити у присутності при проведенні голосування членів комісії, які проводять голосування, а також офіційних спостерігачів, кандидатів на пост Президента України, їх довірених осіб, які мають право бути присутніми при проведенні голосування. У разі відмови допустити зазначених осіб у приміщення, де перебуває виборець, йому відмовляється у проведенні голосування за місцем його перебування.

У разі якщо виборець, включений до витягу із списку виборців для голосування за місцем перебування, прибув у приміщення для голосування після того, як члени дільничної виборчої комісії вийшли для організації голосування за місцем перебування, такому виборцю не може бути видано виборчий бюлетень для голосування до повернення членів комісії, які організовують голосування за місцем перебування, та з’ясування питання, чи не проголосував цей виборець за місцем перебування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Какую именно справку нужно из мед учреждения, подскажите пожалуйста? Как обойтись без онной?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button