Общество

Від мешканців Корабельного району, які утримують молодняк великої рогатої худоби, приймаються заявки на дотацію з бюджету

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради розпочала приймати документи від фізичних осіб – власників великої рогатої худоби, які мають право на отримання дотації за утримання ВРХ.

Як йдеться у повідомленні на сайті адміністрації, відбувається це відповідно до пункту 9 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року №110.

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку ВРХ до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

— за період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову;

— за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців -700 гривень за голову;

— за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців – 1500 гривень за голову.

Дотація за молодняк, набутий шляхом переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі:

— за перші чотири  місяці утримання молодняка — 300 гривень за голову;

— за наступні чотири  місяці утримання молодняка — 700 гривень за голову;

— за наступні чотири місяці утримання молодняка — 1500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації не може перевищувати 2500 гривень із розрахунку на  одну голову молодняка.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають до адміністрації Корабельного району копії таких документів:

— паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

— паспорту громадянина України;

— довідки або договору про відкриття рахунку в банку;

— ідентифікаціонного коду.

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року.

Документи, що подаються для отримання дотації за молодняк, якому виповнилося 12 місяців у грудні попереднього року, приймаються до 1 квітня поточного року у разі наявності в господарстві населення такого молодняка на момент подання документів.

Прийом необхідних документів здійснюється в кабінеті 222 приміщення адміністрації Корабельного району за адресою: пр. Богоявленський, 314. Телефон для довідок: 60-02-31

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button