ПроисшествияЭкономика

У власника "Ніка-Теры" Фірташа заарештували два особняка

Високий суд Англії та Уельсу заарештував два особняка в Лондоні, що належать українському бізнесмену Дмитру Фірташу, повідомило російське видання Коммерсант з посиланням на джерела.

Це і інше арештоване майно оцінюється більш ніж в £50 млн. Забезпечувальні заходи накладені на вимогу російського банку ВТБ. Структури Фірташа не повернули фінустанові кредити на суму 2,5 млрд руб., пише видання. Суд зобов’язав бізнесмена розкрити всі свої активи, на які може бути звернено стягнення.

Представники ВТБ подали позов до Фірташа 26 лютого в підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол, який раніше також прийняв забезпечувальні заходи щодо активів і майна бізнесмена. Заяву представників ВТБ лондонський суд визнав обґрунтованою і заарештував майно Фірташа на території Великобританії.

Під забезпечувальні заходи потрапили два елітних об’єкта нерухомості в центрі Лондона. Один з них знаходиться в районі Найтсбридж поруч з Гайд-парком. Площа п’ятиповерхового особняка становить понад 1,5 тис. м кв. На першому поверсі розташовані гараж, передпокій, гостьова спальня і робочий кабінет, поєднаний з бібліотекою. Спальня власника особняка знаходиться на третьому поверсі. У будинку є басейн. Оздоблення рам, балюстрад та дверей виконано з бронзи, пише Коммерсант.

Видання зазначає, що другий особняк фактично є історичною будівлею. Його площа — приблизно 2,6 тис. м кв. Будівля була частиною станції лондонського метро Бромптон-роуд, яку закрили в 1934 році. У роки Другої світової війни станція була пунктом британських сил протиповітряної оборони. За інформацією Financial Times, Фірташ купив комплекс у Міністерства оборони Великобританії в 2014 році за £53 млн. Зараз там є тренувальний зал, гаражі, офіси і їдальня, а також підземні приміщення, що раніше використовувалися як частина станції метро.

Суд також заарештував акції Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd вартістю близько £2 млн.

У прес-службі ВТБ виданню підтвердили інформацію про арешт майна Фірташа і заявили, що домагатимуться повернення боргів усіма доступними способами в рамках законодавства.

Претензії пов’язані з ПрАТ Юкрейніан Кемікал Продактс і збанкрутілим ТОВ Титанові інвестиції (зареєстровано в Росії). Ці компанії, в яких Фірташ є бенефіціаром, мають ряд великих хімічних підприємств у Криму. У квітні 2015 року ці фірми взяли кредити в ВТБ, але в лютому 2016 року перестали їх обслуговувати, пише Коммерсант. Загальний борг склав близько 2,5 млрд руб. Через це ВТБ звернувся в російські і в кіпрський суди з вимогою заарештувати активи Group DF Holdings Limited і самого Фірташа.

Group DF об’єднує активи бізнесмена. Основні напрямки діяльності групи — азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Сам він в березні 2014 року був затриманий у Відні за запитом американського Федерального бюро розслідувань і поміщений в слідчий ізолятор.  Пізніше його випустили під домашній арешт. У Штатах Фірташа звинуватили в передачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії. Питання про екстрадицію Фірташа ще розглядається в судах.

biz.nv.ua

Как известно, олигарх Дмитрий Фирташ является собственником МСП «Ника-Тера», расположенного в Корабельном районе города Николаева.

Напомним, мы писали:

Фирташ, травя жителей Корабельного района, увеличил свое состояние;

«Ника-Тера» продолжает пылить, — жалуются жители Корабельного района (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. да у этого ворюги рыговского этой недвижимости по всему миру МОРЕ!
    у кого фиртош отжал ника-теру?
    кредит при хаме взял и по сей ни копейки не вернул! гнида!

  2. Фирташ, как и вся правящая верхушка , прожженный жид. Вся эта банда срать хотела на ваше мычание, грабят и будут грабить, пока будете стоять как коровы в стойле. Трусливый и необразованный народ Украины достоин такой жизни и таких правителей. Кто вам доктор, что вы все это терпите. Посмотрите во франции: хотели повысить цену на бензин, и понеслась жара в желтых жилетах... Люди имеют хоть какую то долю собственного достоинства и готовы отстаивать свои права, а вы мычите на кухне дальше.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button