Общество

«Це квітка, яка ніколи не зав'яне», - пенсіонерам з Корабельного району розповіли про історію української пісні

Вчора, 26 лютого, до «Університету третього віку» відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завітала завідувач відділенням Дитячої Школи мистецтв №2 м. Миколаєва Алла Пасхалова, яка провела слухачам екскурс в історію української пісні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті адміністрації Корабельного району.

«Музика та пісні ввійшли в наш світ з першим подихом життя. Народна пісня передає різноманітні почуття, які бувають радісними, і повними болю та трагічності. В українських піснях світиться народна душа. Не маючи єдиного автора, складені народом пісні розповідають про життя людей, їх працю, печаль та радість.

Народні пісні передавались із вуст в вуста. Виконуючи пісню, кожний виконавець добавляв своє особисте відчуття, а потім зберігав та з трепітом і любов’ю передавав наступному поколінню. Так складалась і зберігалась в піснях історія нашого народу. Народна пісня, вона жива: сумує і радується, плаче та сміється, прославляючи щедрість українського народу, величає працю. Музика та пісні мають могучий вплив на людей», — йдеться у повідомленні.

В своїй розповіді Алла Олександрівна зупинилась на щедрівках, обрядових, купальських, жниварських та українських історичних піснях. Слухаючи ці пісні, присутні підхоплювали їх та співали разом.

«Всі ми закохані в пісні нашого народу. Як до живого джерела припадають до нього люди знову і знову. Українська пісня, це квітка, яка ніколи не зав’яне і буде передаватись від покоління до покоління. А на завершення слухачам відділення денного перебування була запропонована музична вікторина «Вгадай мелодію», де не було переможців, а було почуття єдності (музичний супровід Тимонова С.П.)», — сказано у повідомленні райадміністрації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button