Общество

«Зробимо життя безпечним», - дітей Корабельного району навчали, як вести себе під час надзвичайної ситуації

18 лютого у рамках щорічної акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» до вихованців дитячого садочка «Рябинушка», що розташований у Корабельному районі міста Миколаєва, завітали юні пожежники з Громадської організації «Миколаївська обласна дитяча спілка дружин юних пожежних-рятувальників «Блискавка» разом із представниками Корабельного РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Як повідомляє управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради, подібні заходи стали традиційними не тільки серед  дошкільнят, а й серед інших вікових категорій населення району та міста.

З 2015 р. на базі Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» створено аматорське об’єднання ДЮП «Блискавка», наставниками якого є Ірина Грачова і Тетяна Хижняк.

«Зробимо життя безпечним!», – таким гаслом ось уже понад п’ятнадцяти років  керуються юні ДЮПівці у своїй діяльності. Основна мета заходу – навчити підростаюче покоління правилам безпечної поведінки, навичкам діяти індивідуально та колективно у різних непередбачуваних життєвих випадках і при надзвичайних ситуаціях.

З великим ентузіазмом діти брали участь у  конкурсах та вікторинах, які їм пропонували організатори заходу. Особливо сподобалось малечі на швидкість одягнутися у костюм пожежника-рятувальника, адже така нагода випадає далеко не кожного дня. До всього, вона дає можливість на мить відчути себе рятувальником.

Надзвичайно захоплюючим був конкурс «Тушіння вогню», під час якого дітлахи спробували працювати колективно, відчувши себе однією командою. У своїй діяльності юні рятувальники використовують різні форми і методи надання інформації. Одна із них, найефективніша для дітей дошкільного віку – це ігрова форма й театралізація.

За допомогою засобів художнього слова юні пожежники у доступній для дітей формі продемонстрували алгоритм дій при виникненні небезпечної ситуації, який дітлахи змогли запам’ятати без особливих труднощів.

По завершенню заходу усім учасникам конкурсів, вихованцям дитячого садка та вихователям були роздані агітаційні листівки з номером служби порятунку «101» та прапорці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button