Общество

«Зустрічався на нашій території з найдавніших часів», - 26 років тому Рада затвердила тризуб як малий герб України

Сьогодні, 19 лютого, виповнюється 26 років з дня, коли 1992 року Верховна Рада України затвердила Тризуб як малий герб України, визнавши його головним елементом Великого герба.

Про це на сторінці «Миколаївський міський палац культури «Корабельний» у соцмережі Facebook написав заступник директора з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний» Максим Коровай.

«Державний Герб – це символ, який презентує певну країну як суверенну незалежну державу, офіційна емблема, зображувана на офіційних документах, печатках, грошових знаках держави. У світовій практиці не існує суворої регламентації творення Державного Герба. Практика оформлення Герба спирається на національні традиції, відбиває специфіку геральдичних особливостей розвитку певної країни.

Державний Герб України складається з Малого та Великого Гербів. Малим Державним Гербом України є золотий тризуб на блакитному фоні, затверджений Верховною Радою України 19 лютого 1992 р. Великий Герб України знаходиться ще у стадії розробки. На сьогодні до Верховної Ради України подано кілька варіантів законопроектів.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався, як магічний знак свого роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації. Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує тяглість і спадкоємність традицій нашої території», — написав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Повага нашому древньому Державному гербу - гербу Київської Русі і Великого князя Київського - Володимира.

  2. Лучше вил могут быть только грабли, на которых ещё не ступал... Грабли - наше всё, а не вилы.

    1. €-пеец: "Лучше вил могут быть только грабли"

      Цей коментар яскраво ілюструє, що московські лапотники до Русі не мають жодного стосунку. Руський герб вони називають вилами, а пишаються двоголовим орлом - символом Золотої Орди.

      1. Яша, всем образованным людям давно понятно , что Русь здесь а не в московском татарско-финском болоте. Поэтому ватные мутанты-байстрюки считающие себя русскими бесятся и кидаются как шавки на руський герб- тризуб.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button