Происшествия

На рахунку - близько десяти злочинів: вітчим із пасинком обкрадали будинки заможних мешканців Корабельного району

Працівники правоохоронних органів затримали двох миколаївців, які обкрадали будинки заможних мешканців Корабельного району.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, 14 лютого до поліції надійшло повідомлення про крадіжку з будинку по вул. Балтійській у Корабельному районі Миколаєва. Невідомі проникли в оселю вдень, коли господарів не було вдома, віджавши металопластикове вікно, звідки винесли побутову техніку.

«Поліцейські розшукали злодіїв, але ті разом із викраденим намагались втекти від правоохоронців на таксі. Наздогнавши втікачів, оперативники Корабельного відділу поліції затримали їх та доставили до відділку. У зловмисників вилучили знаряддя злочину, крадені речі заявниці, а саме плазмовий телевізор, ноутбук та інше побутове майно, а в ході санкціонованого судом обшуку за місцем мешкання затриманих співробітники поліції виявили ще низку ювелірних виробів, техніки, а саме ноутбуки, планшети, мобільні телефони та грошові кошти», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що крадії – це жителі Миколаєва, вітчим із пасинком. 32-річний чоловік у грудні минулого року звільнився із в’язниці, де відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів. У спільники зловмисник обрав 22-річного сина співмешканки. Вдвох вони обкрадали приватні будинки миколаївців, підбираючи об’єкт за зовнішнім виглядом. За домовласниками стежили, щоб дізнатись їхній розпорядок дня. Основну роботу виконував вже досвідчений у цій справі злочинець, а пасинок перебував ззовні, щоб вчасно повідомити родичеві про несподіване повернення господарів. У Миколаєві чоловіки винаймали квартири та задля конспірації періодично змінювали місце проживання.

Зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України, їм вже повідомлено про підозру у вчиненні крадіжки з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 КК України) та найближчим часом обиратиметься міра запобіжного заходу.

З початку січня на рахунку підозрюваних близько десяти таких злочинів, зараз збирається доказова база для оголошення затриманим про підозру у скоєнні ще ряду крадіжок.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button