Культура

"Магія паперової лози": майстриня з Корабельного району Миколаєва провела виставку в музеї національного значення

16 січня в Музеї давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника (ВІКЗ) відбулася виставка «Магія паперової лози» – авторський проект майстрині з Миколаєва, керівника любительського об’єднання народної творчості Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» Людмили Чайки.

Про це йдеться у листі, який надійшов на редакційну пошту «Корабелів.Інфо» від адміністрації ПК «Корабельний».

ДОВІДКА:

Вишгородський державний історико-культурний заповідник — історико-культурний заповідник національного значення в історичному місті Вишгороді; в IX-XII століттях був резиденцією і другий після Києва столицею правителів Русі-України. Вперше Вишгород згадується в літописі за 946 рік.

Вишгородський історико-культурний заповідник — постійно в пошуку нових форм роботи, нових проектів, які дадуть можливість відвідувачам музеїв ВІКЗ глибше пізнати свою історію.

Для кожної вікової групи розробляються свої підходи, для дітей найкращий – ігровий. Адже ВІКЗ прагне іти в ногу з часом, і вибудовувати свою роботу таким чином, щоб для відвідувачів кожен візит був яскравим, і наповненим новою інформацією про свій край.

Тут важливий зміст, але не менш важлива й форма подачі. На цьому наголосила директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко, яка, власне, і запросила нашу народну умілицю.

Паперове лозоплетіння – це один із прикладів турботи про довкілля – створення з уже непотрібних речей естетичних предметів.

«Презентовані вироби з газетних трубок можуть бути елементами декору, а також мають практичне застосування: їх можна використовувати як цукерниці, горішниці, кашпо для квітів», – зазначає сама мисткиня.

Під час відкриття виставки Людмила Чайка розповіла не лише про те, як можна самому стати екологічно відповідальним, а й поділилася таємницями творення виробів із паперової лози.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button