ОбществоПроисшествия

Бив руками та ногами в обличчя та тулуб, а потім задушив, переламавши кісткі на шиї. Подробиці вбивства у Корабельному районі

28 січня 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрювоного В. на ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва від 11 січня 2019 року, якою до підозрюваного В. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В Корабельном районе мужчина убил хозяина квартиры и две недели жил с его трупом

Підозрюваний — 50-річний уродженець міста Кропивницький, має неповну середню освіту, одружений, але з дружиною не проживає, на утриманні малолітніх дітей не має, офіційно не працевлаштований, зловживає спиртними напоями.

18.12.2018 року, приблизно о 23:00, між підозрюваним і 55-річним постраждалим у підвальному приміщенні (переробленому у квартиру) будинку по вул. Океанівській (колишній вул. Артема) на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин виник конфлікт, у ході якого В. наніс своєму співмешканцю не менше 4 ударів руками та ногами в область обличчя та тулуба, схопив його руками за шию та почав душити, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді переламу хрящів гортані та під’язикової кістки, що призвело до механічної асфіксії, в результаті якої власник квартири помер.

Про це йдеться в Ухвалі слідчого судді Корабельного районного суду м. Миколаєва Чернявської Я.А. від 11.01.2019 р.

Будучи допитаним в якості підозрюваного, В. повністю визнав себе винним у інкримінованому йому злочині та розповів про обставини його вчинення.

Тож, В. обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, санкція статті якої передбачає покарання у виді позбавлення волі до 15 років.

З огляду на зазначене, клопотання захисника — адвоката Соколік В.Д. — про застосування запобіжного заходу для В. у вигляді домашнього решту не підлягає задоволенню.

В той же час суддя визначила розмір застави, у разі внесення якої підозрюваного В. звільнять з-під варти.

«Задовольняючи клопотання, з урахуванням Закону України від 6.12.2016 року № 1774-8, який набрав чинності з 01.01.2017 року, вважаю за можливе визначати підозрюваному розмір застави в сумі сто п’ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що дорівнює 288 150 гривень (150 х 1921 (розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб) = 288 150 гривень)», — сказано в Ухвалі.

Строк тримання під вартою визначено цією Ухвалою до 11 березня 2019 року включно.

Корабельный райсуд арестовал мужчину, который
убил товарища и две недели жил с его трупом

В апеляційному суді прокурор вказала, що під час розгляду справи у судовому засіданні першої інстанції було доведено наявність існуючих ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, а саме:

— переховування від органів досудового розслідування.

— вчинити інше кримінальне правопорушення;

— можливість незаконного впливу на свідків.

Підозрюваний вказав, що наданий час у нього відсутнє місце проживання, а за місцем реєстрації він не проживає близько 12 років.

За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Корабельного районного суду міста Миколаєва від 11 січня 2019 року залишено без змін.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Сожжение или погребение заживо, распятие, четвертование, замуровывание, колесование-только такие способы заставят эту нацию задуматься.

    Смысл кормить этого сбитого летчика из наших карманов?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button