Происшествия

«Сума завданих збитків сягає 30 млн грн», - у Миколаєві продавали годинники, підроблені під відомі світові бренди

43-річна мешканка Миколаєва постачала якісну підробку годинників у магазин, розташований у торгівельно-розважальному центрі міста, допоки до поліції не почали звертатись представники брендових компаній в Україні.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, за попередньою оцінкою сума завданих збитків сягає 30 мільйонів гривень.

Заявники повідомили, що підприємець реалізує годинники лише зовні схожі на оригінальні, чим порушує їхні авторські права та ганьбить репутацію, що призводить до збитків.

Співробітники Центрального відділу поліції спільно із миколаївськими кіберполіцейськими провели ряд оперативних заходів та задокументували дев’ять фактів незаконної реалізації зазначеного товару місцевою мешканкою.

«Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили 140 годинників та направили їх на дослідження. За висновками чисельних експертиз аксесуари не є оригіналом та містять ознаки підробки відомих товарних марок», — відзначили правоохоронці.

Слідчим відділенням Центрального ВП ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Наразі справу скеровано до суду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. в каком магазине?надо, чтоб люди знали где и чем торгують. почему всегда скрываете подлецов?

    1. Похоже на сити-центровский магазин часов, если он еще работал до этого времени. Вероятно кто-то посмеялся над "оригиналом" прокурорским. Обидно конечно, такие хорошие копии продавали.

  2. В Экомаркете на Артема возле ЦРБ продают поддельный виски «Jack Daniel’s», который кстати стоит приличные деньги.
    Зашёл перед новым годом и решил раскашелиться на «Джек» 700мл. Когда открыл на праздник, то не смог его пить. На вкус очень отдалённо напоминает джек, печет во рту и тянет на рвоту что пить невозможно.
    Бутылка оригинальная, но открыли, вылили больше половины оригинального джека, залили дешевый этиловый спирт и поставили дозатор, который никогда не ставят на джек. Я пью Джек постоянно, привозят друзья из Европпы, поэтому говорю с уверенностью что подделка точно! Жаль чек никак не смог найти чтобы принести обратно.
    Люди, никогда не покупайте дорогие заграничные брэнды в Украине, у нас все подделка, которая организовуется и покрывается властями. А наказывать могут только тех шулеров что не плотят дань или не находятся под «крышей»! Очень прискорбно, но мы так разрушим нашу страну.

    1. Если будем пить джек или вообще если будем пить? Не смутило кстати отсутствие магнитного замка, которое обычно вешается на элитке? Если у нас могут с прилавка разбить бутылку и не оплачивать, то кто рискнет ставить оригинал? Крашенное пойло щас везде.

      1. Т.е по твоей логике если надурили, сам виноват? Логика хазарского каганата, который у нас уже построен на 90%.
        При совке сели бы с конфискацией имущества.
        Спасет только Надька Савченко, никто другой.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button