ОбществоПолитика

Для просунутих користувачів смартфонів створено перевірку даних у Державному реєстрі виборців за допомогою QR-коду

Про те, що кожен дієздатний громадянин нашої країни, якому виповнилося 18 років, має право брати участь у виборному процесі відомо всім. Проте далеко не всі знають, що дані про всіх виборців нашої країни, які брали участь у виборах, або яким належить ще це зробити, зберігаються в Державному реєстрі виборців.

Про своє конституційне право обирати багато хто згадує тільки в день голосування або за день-два до нього і не знаходять себе чи своїх рідних в списках виборців, але щось змінити буває вже запізно, це викликає знервованість, напругу на дільницях.

Списки виборців для голосування виборців за місцем проживання формуються на основі бази даних Державного реєстру виборців.

Вам варто приділити увагу перевірці своїх даних у Державному реєстрі виборців у випадку, якщо Ви нещодавно:

• досягли повноліття та голосуватимете вперше
• змінювали прізвище, ім’я чи по батькові
• змінювали зареєстроване місце проживання

Щоб не залишитися осторонь від виборів, і щоб Ваше ім’я було вписане гордим рядком у списки виборців, потрібно зовсім небагато — перевірити себе і своїх близьких у цих списках. У Державному реєстрі виборців це можна зробити вже сьогодні, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців, або за допомогою особистого кабінету виборця на сайті Державного реєстру виборців.

У зв’язку з цим відділи ведення Державного реєстру виборців звертаються до громадян міста, які з квітня 2016 року зареєстрували нове місце проживання, особливо яким з цього часу виповнилося 18 років, перевірити своє включення до Державного реєстру виборців.

Перевірити себе у базі даних Державного реєстру виборців можна за допомогою веб-сервісу «Особистий кабінет виборця» на сайті Державного реєстру виборців (https://www.drv.gov.ua/apex/f?p=111:LOGIN), або в розділі «Державний реєстр виборців» на офіційному сайті Центральної виборчої комісії (www.cvk.gov.ua).

В особистому кабінеті виборця Ви можете дізнатися, чи включено Вас до Державного реєстру виборців та перевірити, чи правильно вказано у Державному реєстрі виборців Ваші прізвище, ім’я, по-батькові та виборчу адресу. Для цього потрібно зареєструватися в «Особистому кабінеті виборця» та зробити відповідний запит. Це займе лише кілька хвилин Вашого часу.

Для цього необхідно виконати наступні дії:

1. Зареєструватися, вказавши свою електронну адресу та пароль доступу.

2. Заповнити відповідні поля для формування запиту, а саме:

– прізвище, ім’я, по-батькові українською мовою відповідно до написання в паспорті, поле «по-батькові» може залишатися порожнім лише в разі відсутності у виборця по батькові відповідно до звичаю національної меншини, до якої він належить, та відсутності «по-батькові» в паспорті;

– вказати відомості щодо виборчої адреси: адреси реєстрації місця проживання, вказаної в паспорті.

Для просунутих користувачів смартфонів створено перевірку даних у Державному реєстрі виборців за допомогою QR-коду.

Орієнтовно протягом 1 доби на електронну адресу буде надіслано відповідь із зазначенням наявності виборця в Державному реєстрі виборців, номера виборчої дільниці та її місцезнаходження.

У разі відсутності виборця в Державному реєстрі виборців або наявності розбіжностей з даними, вказаними запитувачем, та інформацією, що значиться в Державному реєстрі виборців, надійде повідомлення із запрошенням звернутися до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання.

Подання та обробка даних здійснюються у відповідності до Закону України «Про захист персональних даних».

Зверніть увагу! У випадку, якщо не підтверджено наявність у Державному реєстрі виборців запису з указаними у запиті персональними даними (запис відсутній або дані потребують уточнення) або Вам незручно скористатися послугами «Особистого кабінету», необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців із заявою, при собі необхідно мати паспорт громадянина України.

«Залиш свій слід в історії», — мешканців Корабельного району
закликають перевірити свої дані у державному реєстрі виборців

Відповідно до статей 19 та 20 Закону України «Про Державний реєстр виборців» кожен виборець має право звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців для перевірки свого включення до Державного реєстру виборців, а також перевірити особисті персональні дані, що містяться у Державному реєстрі виборців.

Для здійснення такої перевірки необхідно з’явитися з паспортом громадянина України (або тимчасовим посвідченням громадянина України) до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації.

У разі невключення до Державного реєстру виборців або у разі виявлення розбіжностей у персональних даних, відвідувачу буде запропоновано заповнити відповідну заяву, після чого до бази даних будуть внесені необхідні зміни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button