Происшествия

Російський канал видав за робота людину у костюмі робота (відео)

На російському федеральному телеканалі «Россия 24» вийшов сюжет про форум з профорієнтації «Проектория», який щорічно проводиться за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна. У сюжеті російського каналу, зокрема, розповідається, що на форумі учасниками показали робота «Бориса», який нібито є «найсучаснішими роботом», а також знає математику, вміє ходити, говорити і танцювати. З’ясувалось, що робот несправжній, а його імітувала людина у костюмі робота. Однак, журналісти «Россия 24» не сказали про це глядачам. Про це йдеться у матеріалі російського видання TJournal.

Роботу «Борису» також присвятили угвагу журналісти регіонального телеканалу «Вести Ярославль».

Водночас, як зазначає видання, «робот» викликав безліч питань у глядачів та користувачів соцмереж.

Зокрема, чому у робота не помітно жодного датчика? Як російські вчені так швидко отримали готового робота, без публікації будь-яких проміжних результатів? Чому робот має такі розміри і виглядає так, ніби всередині нього здатна поміститись людина? Адже реальні роботи мають іншу будову — прикріплені на невеликих шарнірах руки і ноги, вузька талія тощо.

https://www.youtube.com/watch?v=4YUqUunt3Ns

Журналісти вважають, що замість справжнього робота на форумі, який розпочався 11 грудня у російському Ярославлі, глядачам показали людину у костюмі «Робота Альоші»: фото костюма робота у мережі виявились ідентичними до «робота», показаного учасникам форуму.

Водночас, як пише видання, на форумі під час виступу «Бориса» ніхто не заявляв, що він є справжнім. Його швидше використовували для гумористичних епізодів та у якості елемента шоу.

У моментах, які не увійшли в сюжет «России 24», робот «Борис», наприклад, зізнавався у любові до покеру і до гри Dota 2.

При цьому, як пише TJournal, на телеканалі «Россия 24» навряд не знали про те, що робот несправжній — на фото у мережі помітно, що всередині костюма робота перебуває аніматор. Однаку, протягом усього сюжету журналісти жодного разу не сказали, що робот несправжній, а відзначали його здібності до навчання.

Вести-Ярославль@VestiYaroslavl

Нагадаємо, у листопаді російський державний телеканал «Первый канал» запустив черговий фейк щодо України, розповівши у сюжеті про українця, роль якого зіграв білорус.

hromadske

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. А чему удивляться? Козлобородые всю свою мокшанскую страну за цивилизованный мир выдать пытаются

  2. Дуже соромно, що ви з помилками пишите своi публiкацii. Спочатку вивчiть рiдну, а потiм дивiться що там у сусiда. Як то кажуть:" у свому оцi..."

    1. Ukrainegirl:"Дуже соромно, що ви з помилками пишите своi публiкацii. Спочатку вивчiть рiдну, а потiм дивiться що там у сусiда".

      Ми мову свою знаємо . Але ми і дивимося,що у вас за парєбрікам. А вашою мовою пишемо, щоб вам лапотним читати було зрозуміло.
      у них в РФ в цирке медведи на велосипедах ездят, это тоже переодетые медведями мужики.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button