Экономика

Новий морський термінал "Євровнєшторг", розташований у Корабельному районі, обробив перше судно

«Новий термінал компанії «Євровнєшторг» у порту «Ольвія» обробив перше судно. Його завантаження партією кукурудзи у кількості 21 тис. тонн було завершено 16 грудня 2018 року. Аграрна продукція українських виробників відправлена до Лівану», — повідомили в Адміністрації портів України.

«Залучення приватних інвестицій та реалізація у порту Ольвія пілотного концесійного проекту дозволять у найближчі декілька років збільшити його потужності з перевалки аграрної продукції на 6 млн. тонн», — зазначив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

Вже на кінець 2019 року ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» планує вийти на обсяги перевалки сільськогосподарських вантажів в 1 млн тонн. В подальшому, після завершення будівництва проекту, – до 4 млн тонн вантажів на рік.

Також у найближчі три роки у порту Ольвія в рамках реалізації пілотного концесійного проекту має бути побудований ще один зерновий термінал потужністю 2 млн тонн/рік.

За даними Міністерства інфраструктури України, вже 7 провідних українських та міжнародних компаній підтвердили свої наміри взяти участь у концесійному конкурсі, який має відбутися на початку наступного року. Загалом зацікавленість у подальшій реалізації проекту виявило понад 20 компаній.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

    1. А что вы курочкин предлагаете, грузить фиалки? или закрыть все терминалы и порты в городе? Да и причем тут формальдегиды к зерну. Только благодаря им город еще хоть как-то существует, что еще есть работающее в нашем городе?, дающие более-менее зарплаты, рабочие места, налоги. терминалы в город отстегивают не мало, а уже вопрос к сене где эти деньги.
      Вот за строительство этого терминала в казну города было заплачено не 1 млн грн за т.н. паевое участие, это деньги кот должны идти на развитие инфраструктуры города. теперь понятно куда вопросы задавать надо.

      1. В случае обустройства непосредственно застройщиками близлежащих территорий, закон освобождает от паевого участия. Но, естественно, городским казнокрадам это не выгодно.
        По ул. Айвазовского от пр. Корабелов до того же ЕВТ отсутствует тротуар, освещение. Очень часто люди идут пешком в грязи и по проезжей части. Средств перечисляемых за паевое участие от ЕВТ и НТ хватило бы на два тротуара. Но чинушам не ходить на работу к этим предприятиям, а деньги в бюджет - это уже повод к дерибану.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button