Общество

19 школярів разом зі своїм вчителем завітали до Корабельного районного суду

З метою популяризації, підвищення загального рівня правової культури і підвищення прозорості діяльності місцевих загальних судів, 7 грудня 2018 року до Корабельного районного суду м. Миколаєва завітали учні 9-го класу Миколаївської школи № 29.

Учасниками вказаного заходу були 19 учнів і вчитель Євген Мороз, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу. Зустрічала гостей керівник апарату суду – Наталія Тягушева.

Про це повідомила прес-секретар Корабельного районного суду м. Миколаєва.

Знайомство школярів з судом розпочалось з показу презентації суду, в якій учні ознайомились з історією створення суду, суддівським корпусом, структурою суду, символічними атрибутами правосуддя, які вони із задоволенням розглядали та приміряли на себе, завданнями суду, цінностями суду, основними вимогами до кандидатів на посаду судді.

Учні мали змогу ознайомитись з приміщенням суду, канцеляріями з адміністративних та кримінальних справ, кабінетом судді та приймальнею, залами судових засідань. Також було продемонстровано роботу відеоконференцзв’язку та пояснено її функціонування та призначення. Учні мали можливість ознайомитись з тим, як сформовані справи, та їм було роз`яснено, для чого створена та показано, як працює, автоматизована система документообігу суду «Д-3».

Керівник апарату суду розповіла учням про суд присяжних, колегіальний розгляд справ, правила поведінки в суді та в судових засіданнях, право на захист своїх прав та інтересів в суді та необхідність дотримання законів самим.

Також школярі мали змогу поспілкуватись з працівниками суду, яким діти ставили питання, що їх цікавили найбільше. Серед питань були пов’язані з тим, як працює суд у зв’язку з веденням воєнного стану, в яких випадках здійснюється колегіальний розгляд справи. Також ставили питання, скільки необхідно залів для розгляду справ, скільки суддів працює в суді.

Після зустрічі учні між собою ділилися враженнями, отриманими під час перебування у суді, обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.

«Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу», — сказано в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. про хабари тоже детям рассказали!это ж основной вид заработка, крышевателей беспредела в стране!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button