Экономика

В Україні відкрили нове родовище із 400 млн кубометрів газу

АТ «Укргазвидобування» у листопаді відкрило четверте з початку року родовище газу в Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба УГВ.

«АТ «Укргазвидобування» продовжує активні геологорозвідувальні роботи на наявних ліцензіях, відкривши четверте за цей рік родовище у Харківської області. На етапі геологічного вивчення, за оцінкою УкрНДІгазу, запаси відкритого родовища становлять щонайменше 400 млн куб. м, а перспективні ресурси родовища загалом можуть становити близько 3,7 млрд куб. м блакитного палива», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відкриття родовища відбулося в листопаді 2018 року після завершення буріння та випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами аналізу геологічної будови площі. Геологічну модель родовища було побудовано із використанням програмного комплексу Petrel Schlumberger.

Сьогодні на новому родовищі проводять роботи з облаштування свердловини та введення її у пробну експлуатацію; також тривають пошуково-розвідувальні роботи.

В УГВ нагадують, що з початку року вже було відкрито три нових родовища у Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які було отримано до 2017 року. Перспективні ресурси чотирьох нових родовищ загалом становлять 8,2 млрд кубометрів блакитного палива.

Варто зазначити, що Укргазвидобування підтримує рішення уряду та діяльність Державної служби геології та надр України у напрямку проведення прозорих нафтогазових аукціонів. І, як наслідок, вже виграло перший нафтогазовий аукціон, придбавши спеціальний дозвіл на користування надрами Липовецької площі. Однак, для того щоб виконати Програму «20/20», УГВ мало б щороку отримувати приблизно 20 спецдозволів на нові ділянки надр, наголошують у прес-службі.

Як відомо, урядова програма 20/20 передбачає збільшення видобутку природного газу АТ «Укргазвидобування» до 2020 року з 14,5 млрд до 20 млрд кубометрів на рік. У листопаді цього року віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон заявляв, що обсяги буріння 2018 року не забезпечують планових обсягів видобутку газу, визначених програмою газовидобутку 20/20. Натомість Україна з року в рік зменшує споживання природного газу — щорічно орієнтовно на 10%. Це відбувається за рахунок підвищення енергоефективності українських домогосподарств та частково теплої зими.

Читайте новини першими

Связанные статьи

12 комментариев

    1. полный раскад на стол, какая себестоимость добычи газа!! Все недра Украины являются собственностью людей, цена газа должна быть только за добычу, доставку и обслуживание, поэтому цена должна быть в разы меньше чем сейчас, алигаторов уродов на вила, уроды повысаживались на наши нефте-газовые жили и сосут трутни!!!
      Этих уродов на вила за измену Родине и казнокрадство!!!

  1. Офигенная новость.А мы покупаем газ по неадекватной цене,платим комуналку по неадекватным ценам и сидим в холодине и считаем копейки от зп к зп.А эти товарищи сейчас все продадут и себе в карман положат.От же страна чудес.В Париже люди бастуют против повышения цен на бензин.Такое устроили.А у нас народ самый терпеливый и бедный.Наверное уже Индия богаче

  2. ОченЬ приятная новость
    Я со стула чуть не упал
    Только падаю со стула, когда вижу платёжку

  3. Какая приятная новость! То-то тариф на газ растет не по дням и не по часам, а уже по секундам. Вместо заявленного повышения тарифа для населения на 23,5 % в платежке значится 416,10% роста! Без счетчика на одного человека было 37,57 грн, стало 156,44 грн, а по идее должно быть 46,40 грн. Власть! Ау! Грабят среди белого дня! А первые лица области и города гордо заявляют, что преступность снизилась с введением военного положения. Где снизилась? Если уже последние трусы стягивают и не стесняются.

    1. Объясняю для тех, кого достало.
      Повысилась не только цена на газ, а и норма потребления в ТРИ!!!! раза для тех, у кого нет счётчика. А кроме этого еще "СЮРПРИЗ"!!! Теперь каждая такая без счётчика семья должна солидную сумму денег за газ по причине того, что, мол, Зрада наша Верховная установила ранее необоснованно заниженные нормы потребления газа. Пресса молчит, а информацию сию вы сможете найти в личном кабинете на сайте БыколаевГаза. Здобули!!! Долго терпеть будем, планктон?!!

      1. Норма потребления на сегодняшний день не менялась, постановление Кабинета Министров Украины от 18.08.2017г. № 609 «О внесении изменений в некоторые постановления Кабинета Министров Украины» действует поныне. Все остальное самоуправство.

        1. Так к чему тогда твои вопли о повышении тарифа?

        2. Читаем и наслаждаемся:
          Кабінет Міністрів України протягом останніх років прийняв ряд необґрунтованих рішень щодо встановлення занижених норм споживання газу для побутових споживачів, які не мають лічильників. Ці рішення були скасовані судом. Так, Постанови Кабінету Міністрів №203 та 204 від 23.03.2016 року скасовані в судовому порядку Постановою Верховного суду від 27 листопада 2018 року у справі № 826/2507/18 від 30.05.2018 року.

          Зважаючи на встановлену Верховним судом нечинність вказаних постанов, для споживачів, які не мають приладів обліку газу, в платіжках за листопад 2018 року застосовуються норми споживання газу на рівні:

          Вид споживання Норма споживання, м.куб.
          Плита газова за наявності централізованого гарячого водопостачання 9,8 м3 на 1 ос
          Плита газова у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача 18,3 м3 на 1 ос
          Плита газова та водонагрівач 23,6 м3 на 1 ос
          Опалення 11,0 м3 на 1 м2 оп.площі
          За період застосування занижених норм споживання у 2015 – 2018 роках за Вашим особовим рахунком накопичилась заборгованість в сумі 7469.44 грн.

          Ми з розумінням ставимось до ситуації, що склалася та повідомляємо, що вказана заборгованість не підлягає негайній сплаті. Сподіваємось, що найближчим часом Урядом будуть розроблені механізми врегулювання цієї заборгованості.

        3. Вот вот и мне такон пришло.толлько сумма 967 грн какойто задолженности.А плачу всегда по потреблению.это что?каа?

        4. Мои, как Вы выразились вопли, относятся к власти, которая безмолвствует при очевидном факте САМОУПРАВСТВА облгазов. Еще раз повторяю, что постановление Кабинета Министров Украины от 18.08.2017г. № 609 «О внесении изменений в некоторые постановления Кабинета Министров Украины» действует поныне, которым установлена норма потребления за газовую плиту без централизованного водоснабжения 5,4 куба. То, что там судом было отменено за 2016 год, пусть также дает юридическое объяснение Кабинет Министров и местная власть. На данный момент действует норма 5,4 куба. Мифический долг рассчитан из нормы 18,3 куба.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button