Общество

«Їх буде біля 200», - у мерії розповіли про заходи, якими Миколаїв відзначатиме новорічно-різдвяні свята

Чого миколаївцям чекати на новорічно-різдвяні свята, які сюрпризи та цікавинки приготувала для городян міська рада, — про це в понеділок, 3 грудня, розповів начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров.

Як передає Відділ інформаційного забезпечення міської ради, відповідно до розпорядження міського голови, головну міську ялинку на Соборній площі відкриють 19 грудня, у День Святого Миколая.

«Відкриття почнеться о 18:00 зі святкового концерту – увазі глядачів представлять мюзикл «Кругосвітня подорож під Новий рік». Участь у мюзиклі братимуть найкращі творчі колективи міста: народні ансамблі танцю «Каприз» і «Сюрприз», народна студія естрадного вокалу «Лю старс», вокальна студія «Талант», ансамбль народного танцю «Сувенір», хореографічний ансамбль «Козача слобода», дитяча циркова студія «Арлекін». Святкову програму продовжать гурти «Bad sister», «RadioStars», співачка Олександра Казакова. У фіналі святкування миколаївців очікує неймовірне фаєр-шоу», — розповів Любаров.

Того ж дня відкриється святковий ярмарок на площі Соборній.

23 грудня, у неділю, о 12:00 найменших городян та їх батьків запрошують до Каштанового скверу на вул. Соборній. Там стартує міське дитяче свято «Зима крокує – свята дарує» та відкриється друга ялинка. За доброю традицією у дитячому містечку «Казка» 23 грудня пройде театралізоване ігрове дійство «Миколаю-Миколай, в нашу казку завітай!», що продовжиться традиційною карнавальною ходою зі Святим Миколаєм по вул. Соборній.

Щодня біля Каштанового скверу аж до 15 січня 2019 року проходитимуть дитячі святкові заходи.

Для дорослих же – з 23 ГОДИНИ 31 ГРУДНЯ НА СОБОРНІЙ ПЛОЩІ розпочнеться Новорічний святковий марафон. Зіркові ведучі – Світлана Махнічева та команда КВН «Легко та просто». Новорічний настрій городянам даруватимуть музичні гурти «Heartbeat», «Radiostars», «Bad sister», «Cheese Cake», Dj Стас Латишев та Pj-show. Новорічний марафон триватиме до 6 ранку 1 січня.

Вже о 12 годині на Соборній площі чекають на малюків. Для них – анімаційна програма від кращих аніматорів та Новорічна вистава.

З 17 до 23 години 1 січня городян з Новим роком вітатимуть кращі музичні гурти міста. Виступи супроводжуватимуться піротехнічними ефектами та фаєр-шоу.

7 січня 2019 року з нагоди Різдва на Соборній площі відбудеться святкова програма «Різдвяний передзвін», а 13 січня – Весела Коляда та обласне свято «Весело сяють різдвяні зірки».

«Незабаром для городян буде підготовано повний перелік заходів, що триватимуть у Миколаєві протягом місяця. Їх буде біля 200», — зазначив Юрій Любаров.

Про технічні моменти організації новорічних свят на Соборній площі поінформував представник компанії “Атракціон-інвест” Олександр Скрипін. Для Різдвяного ярмарку компанія облаштує будиночки, вони будуть здаватися в оренду миколаївським підприємцям. Крім того, на головній площі міста протягом декількох місяців функціонуватимуть ковзанка, луна-парк та льодова гірка.

«Буде ярмарок, на Соборній площі вже встановлені будиночки. Льодова гірка, луна-парк, ковзанка та ярмарок не фінансуватимуться за рахунок міського бюджету. Всі витрати з організації новорічних свят та підключення електричної енергії бере на себе компанія “Атракціон-інвест”. Крім того, ми, як інвестори, беремо на себе відповідальність за стан дороги та прилеглої території, де будуть працювати каток та інші об’єкти», — сказав підприємець.

Щоб не пошкодити трав’яне покриття, на газоні планують встановити лише легкі світлові конструкції — альтанки та святкову ілюмінацію.

«Соборна площа буде максимально яскраво освітлена, планується встановлення ілюмінації. Технічно ми плануємо їх відкрити 15 грудня, офіційне ж відкриття відбудеться 19 грудня. Розпочинаємо технічні роботи вже завтра. До 15 березня на Соборній площі всі об’єкти будуть демонтовані», — зазначив Олександр Скрипін.

Як і минулого року, на території площі буде працювати луна-парк. Олександр Скрипін також зазначив, що види атракціонів обирали відповідно до побажань миколаївців. Наразі інвестором розглядається питання стосовно пільг — безкоштовне відвідування протягом дня атракціонів та ковзанки для дітей пільгових категорій:

«На території, де відбувається святкування, встановлюються різні типи атракціонів. Традиційно вони поділяються на екстремальні, сімейні та дитячі. Ми проаналізували, які атракціони користувались попитом у миколаївців минулого року, їх і будемо ставити цьогоріч. Територія площі відносно невелика, тому об’єкти будуть встановлені по периметру, єдиного принципу розташування немає».

Юрій Любаров нагадав, що наразі у Миколаєві триває робота над концепцією реконструкції головної площі міста — Соборної. Формування головної площі міста, як архітектурного цілісного ансамблю, дозволить у майбутньому оптимально планувати громадський простір для новорічних свят.

Також керівник управління культури зазначив, що салюти та феєрверки використовувати в новорічну ніч не будуть.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Чого миколаївцям чекати на новорічно-різдвяні свята, які сюрпризи та цікавинки приготувала для городян міська рада? Об этом как раз и узнаете с 1 января, а это - повышение цены на газ, свет, отопление ну и само собой на все продукты. «Незабаром для городян буде підготовано повний перелік заходів, що триватимуть у Миколаєвi. Їх буде біля 200», - зазначив Юрій Любаров.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button