Общество

У Корабельному районі Миколаєва відбувся захід до дня толерантного ставлення до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих

29 листопада у дитячому центрі позашкільної роботи Корабельного району м. Миколаєва (директор —  Тетяна Турчак) за підтримки адміністрації Корабельного району відбувся тематичний захід, присвячений Всесвітньому Дню толерантного ставлення до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих під назвою «Цінуй сьогоднішнє заради свого майбутнього».

Як йдеться у листі, який надійшов на редакційну пошту «Корабелів.Інфо», захід відбувся за сприянням голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради та начальника відділу з гуманітарних питань райадміністрації.

Начальник відділу з гуманітарних питань Ірина Богдан надала дітям консультації щодо дій під час ситуації, якщо скоєно насилля чи жорстоке поводження. Поінформувала про роботу «гарячих ліній», служб та організацій, які уповноважені швидко реагувати на сигнал тривоги. Роздала дітям брошури, буклети, інформаційні матеріали щодо профілактики насильства в сім’ї, торгівлі людьми, тощо.

Під час заходу оголошено підсумки конкурсу творчих робіт «Крок у здорове майбутнє!», присвяченого Всесвітньому Дню толерантного ставлення до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих. Призами від адміністрації Корабельного району були нагороджені: Ольга Безрук, вихованка гуртка ДУМ «Натхнення» (керівник гуртка — Олена Радченко) за вклад у розуміння здорового способу життя. За оригінальність творчої роботи була відзначена Ауріка Гаргалик, вихованка гуртка ДУМ (керівник — Юлія Колісніченко).

За розкриття теми була нагороджена Катерина Бойчук, вихованка «Зразкового художнього коллективу» гуртка ДУМ «Родзинка» (керівник — Анастасія Івашкіна). Грамоту за активну участь у конкурсі «Крок у здорове майбутнє» отримав колектив гуртка ДУМ «Натхнення» (керівник — Олена Радченко). За розкриття теми у літературному напрямку нагороджено Марію Бандуру та Юлію Пастух, вихованок гуртка літературної творчості «Альтанка» (керівник — Ніна Паламарчук). За популяризацію здорового способу життя – Марію Лисенко, вихованку гуртка «Школа журналістики» (керівник — Марія Полупанова).

«Захід, присвячений Всесвітньому Дню толерантного ставлення до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих – це поглиблення знань підростаючого покоління про виникнення і природу вірусу ВІЛ, пропаганда знань про можливі шляхи зараження ВІЛ та профілактиці СНІДу. Кожна людина має право жити в цьому світі і бути щасливою. СНІД не передається через обійми, дотики, знаки уваги та добрі слова. Давайте ж підтримаємо людей, які так потребують нашої турботи і допомоги. Надихаючими словами, фінансово і просто солідарністю. І якщо кожен з нас внесе хоча б крихітну лепту у справу допомоги іншим, світ обов’язково стане кращим!», — йдеться у листі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button