Общество

«Ніякого кордону ми не порушували, винним себе не вважаю» — командир захопленого буксира

Командир захопленого Росією українського буксира «Яни Капу» Олег Мельничук не вважає себе винним в порушенні російського кордону і планує захищати свою правоту.

Про це Громадському повідомив його адвокат Едем Семедляєв, який відвідав Мельничука в Білогорському СІЗО.

«Його позиція така: вони прийшли на точку, де до них мав підсісти лоцман, який провів би їх через Керченську протоку. Вони довго чекали на нього, але після того, як вони зрозуміли, що лоцмана не буде і, скоріше за все, що їх не пропустять, вони вирішили повертатися назад в Одесу. Вони розвернулися і почали йти у зворотному напрямку, у цей час почалось переслідування з усіма цими тисками, зажимом та захопленням. Вони не перетинали кордон, вони розуміли, що там все охороняється і це нереально зробити», — сказав Семедляєв.

Також адвокат розповів, що говорив із Мельничуком про відео із так званим «зізнанням» трьох українців.

«Він навіть не здивувався. Сказав, що якщо до голови будь-якої людини приставити автомат, то він буде змушений сказати все, що захочуть ті, хто цей автомат приставив. Він не звинувачує хлопців і розуміє, що це сказано під примусом», — резюмував адвокат.

27 листопада підконтрольний окупаційній владі районний суд Сімферополя обрав заарештував 12 українських моряків. Пізніше ще трьох моряків арештували в Керчі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. А где гарантии, что адвокат это сказал тоже не під примусом? Кругом же война и военное положение.

    1. Качконос, прикрий свого вонючого дзьоба і засунь його собі в дупу, йому там саме місце. Коли тобі до горла приставлять навіть не зброю, а просто подивляться на тебе пильно, то обмочишься в штани і до кінця свого гнилого життя будеш заїкою.

        1. ублюдок путлеровский!вали на *** с украины...

        2. А по случаю, ты и обезьяна Городовой ни один и тотже рагульский еб...к? Похоже на то, по тупости и брызжанию слюной похожи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button