Происшествия

Росіяни сьогодні атакували український корабель на Азові: деталі інциденту

Російські прикордонні кораблі здійснили відверто агресивні дії проти кораблів військово-морських сил України, заявляють у ВМС України.

Про це йдеться в повідомленні на Facebook військово-морських сил.

За даними українських військових, в неділю, 25 листопада, українські кораблі у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксира «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовським морем.

Про свої наміри вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону.

Проте, як зазначають у ВМС, російські прикордонні кораблі типу «Соболь», «Дон», «Мангуст»та «Суздалець» «здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України».

«Прикордонний корабель «Дон» здійснив таран нашого рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами», — йдеться в повідомленні ВМС України.

Українські військові зазначають, що всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів, про них поінформують компетентні міжнародні органи.

Що кажуть росіяни?

Прикордонне управління ФСБ Росії по анексованому Криму, натомість, повідомило, що три кораблі українських ВМС начебто незаконно перетнули «держкордон РФ» та «неправомірно увійшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації».

Згідно з повідомленням, українські кораблі продовжують рух до Керченської протоки, про свої наміри вони не попереджали. Крім того, як стверджують у російському ФСБ, кораблі «небезпечно маневрують і не підкоряються вимогам».

bbc.com

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. У Украины нет флота! Я не думаю, что б хохлы нарушали! Нечем нарушать!
    А кацапы токо провоцируют и врут...

  2. А не пора ли московитам указать их место у паРаши. Почему катера сопровождения не потопили этих мерзавцев в ответ на нападение на буксир. С такой реакцией война затянется на долго.

    1. Чем топить будут кастрюлькин? Жить все хотят, почитай сначала сколько русских погранцов было, а потом отрыгивай очередной "шедевр" воин диванный! Те два несчастных катера тут-же бы на корм рыбе пустили....Кстати есть версия что это украинцы нарушили границу, у каждого своя правда!

  3. Что тут непонятно? Параша вчера перебрал иотдал приказ по пьянке. Устроил очередное посмешище! Позорище на весь мир!

  4. Как-то некрасиво получилось. С утра перемога. Вечером зрада. На этот раз как-то уж очень быстро перемога стала зрадой. Всего за несколько часов.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button