Общество

Суддя Корабельного районного суду серед обраних навчатиметься за Програмою Агентства США «Нове правосуддя»

Суддя Корабельного районного суду міста Миколаєва Олексій Непша ввійшов до числа тридцяти переможців конкурсу та був запрошений взяти участь у сертифікованій програмі в місті Харькові з 12 по 16 листопада та з 10 по 14 грудня 2018 року. Про це повідомила прес-секретар Корабельного районного суду м. Миколаєва.

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» визнає надзвичайну важливість підвищення якості підготовки майбутніх суддів, адвокатів, прокурорів та інших працівників, а також ключову роль юридичної освіти у забезпеченні функціонування судової системи в утвердженні верховенства права.

Задля досягнення цієї мети, вони активно співпрацюють з юридичними університетами та факультетами для сприяння реформування юридичної освіти, розробки та запровадження механізмів забезпечення якості освіти в юридичних навчальних закладах, впровадження системи моніторингу якості освіти та інтерактивних методів викладання та переорієнтації правничих шкіл на формування у студентів необхідних для практики професійних цінностей, вмінь та навичок.

Зокрема, з метою запровадження сучасних методів викладання, спрямованих на формування та розвиток навичок по застосуванню вимог верховенства права на практиці, вони спільно з Університетом Південної Кароліни (University of South Carolina) надали підтримку Національному юридичному університету імені Ярослава Мудрого у розробці першої в Україні сертифікатної програми з верховенства права суддів, адвокатів, прокурорів, студентів старших курсів та інших представників правничих професій.

Ця можливість прибавила багатьох українських правників. Відбір проводився на конкурсних засадах, із 320 поданих заяв учасників пройшли тільки 30. До числа тридцяти переможців ввійшов суддя Корабельного районного суду — Непша Олексій Іванович, який був запрошений взяти участь у сертифікованій програмі.

Впродовж січня-лютого 2019 року учасники програми виконають випускну роботу щодо практичного застосування здобутих знань у своїй повсякденній роботі на практиці. А на 16 квітня 2019 року заплановано урочистий випуск із врученням сертифікатів учасникам програми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Кто в курсе как там у Романчука карты легли? Так громко вязали и что....? Интересно, слущай!

    1. Быдлу зрелище сделали та и достаточно. Вот и весь замысел. Народу нужен хлеб и зрелище. Большинство даже не разбирается в сути происходящего. Интересно только посмотреть какие у кого дома и что там нарыли. Больше быдлу ничего не интересно.

  2. У нас в стране большую рыбу как в спортивной рыбалке,ловят и отпускают.Хоть один сел?А по поводу судей, лучше бы одаренных детей отправляли на учебу за рубеж.Наших судей учить бесполезно,у них коррупция прививалась с обложки уголовного кодекса.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button