Общество

Зробити бренд з Богоявленська хочуть школярі Корабельного району, учасники фестивалю "Пазли історії"

«Богоявленськ — колиска Миколаєва або забуті сторінки Корабельного району міста» – саме таку назву має проект учнів 9-го класу Миколаївської школи № 29, який бере участь у фестивалі історико-пізнавальних проектів «Пазли історії».

Обираючи тему, діти запропонували презентувати невідомі сторінки своєї «малої батьківщини».

Як йдеться у описі проекту, форма його презентації обрана у вигляді туристичної карти, яка дає можливість охопити велику територію і показати певні наочні моменти, розкрити ті пам’ятки і пам’ятні місці, які існують у Богоявленську і ті, які були зруйновані.

«Такі карти дають можливість для проведення різних квестів на краєзнавчу тематику. Також туристична карта спростить подачу інформації про Богоявленське. На думку нашої команди, така форма подачі матеріалу (Туристична карта) дозволить більш ефективно популяризувати – Богоявленське.  Карта дає можливість проводити екскурсії і можливість наочно показати пам’ятки, ті  які залишилися або, ті які вже припинили своє існування. Крім цього, цей продукт надасть можливість людям самостійно подорожувати по місцевості», — йдеться у описі.

Дослідження можна використовувати в подальшому для проведення екскурсій по Богоявленську, використовувати карти на краєзнавчих уроках, створювати історичні квести для дітей, а також представляти через соціальні спільноти на рівні України і світу, залучати подорожуючих до місцевості.

До команди розробників увійшли учні Максим Гайченко, Михайло Раков, Руслан Гайдай і Аліна Бєлкіна, а керівником виступив вчитель  історії і правознавства Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №29 Євген Мороз.

Короткий опис ідеї проекту:

«Миколаївська ЗОШ №29 знаходиться у Корабельному районі (Богоявленську) міста Миколаєва. Вибираючи тему, діти запропонували презентувати невідомі сторінки своєї «малої батьківщини». Актуально досліджувати історію тієї місцевості, де вони живуть. Багато можна дізнатися, багато ще залишається невідомих сторінок, які потрібно досліджувати , крім того діти повинні пишатися місцем, де вони живуть. Діти дізналися що Богоявленське має давнішу історію ніж Миколаїв, на цій території жили люди і були поселяння за довго до заснування самого міста. Крім того цю історію потрібно популяризувати і говорити про неї на рівні громади, щоб люди знали історією тієї місцевості де вони живуть. Тобто зробити з Богоявленська – бренд».

«Миколаївська ЗОШ №29 просить підтримати наш проект та проголосувати за нього. Проект №1 «Богоявленськ — колиска Миколаєва або забуті сторінки Корабельного району міста» (за посиланням http://www.pazlfest.in.ua/…). Впевненні, що маємо багато друзів зі всіє України, які відгукнуться на наше прохання! Дякуємо всім!!!!» — пише в соцмережі директорка школи Лариса Грицюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button