Общество

Суд покарав призовника за ухилення від строкової служби в лавах ВСУ

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ ПОВІДОМЛЯЄ:

Продовжується осінній призов на строкову військову службу, термін з 01 жовтня по 31 грудня 2018 року.

Відповідно до рішення РНБО України, введеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в операції об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях не залучаються.

Громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку чергового призову, визначеного Указом Президента України.

З введенням єдиного реєстру  в 2019 році призовникам ускладнюється вступ до навчальних закладів, отримання диплому, працевлаштування, реєстрація місця проживання, виїзд за кордон і т. п.

Відповідно до ст. 335 Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на строкову військову службу» — карається обмеженням волі на строк до 3-х років.

Так, чернігівця Андрія Л. Деснянський райсуд покарав 2 роками обмеження волі з іспитовим строком 2 роки за ухилення від строкової служби.

Про це йдеться у вироку суду.

Хлопець весною цього року пройшов медичну комісію. Був визнаний придатним до служби. Отримав повістку про виклик на 2 травня для відправки до лав ЗСУ. Однак до збірного пункту не прибув.

Поліція його розшукала. Проти нього відкрили кримінальне провадження. У суді він визнав провину. Сказав, що ухилився від призову свідомо, — повідомляє сайт «Високий вал«.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

    1. Как говорит мой знакомый: пусть лучше трое судят, чем четверо несут. А вообще-то здесь столько патриотических граждан, рвущихся в защиту незалежной, то совсем не понятен недобор в призыве.

  1. Только теперь ему дадут условку!!!) И вуаля он в армию не идет- и в тюрьму не сядет! Он уклонист а не рецедевист убийца- молодец!)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button