Общество

В обласному вокальному конкурсі «Діапазон» взяли участь і колективи ПК «Корабельний»

20 жовтня в Миколаєві відбувся обласний конкурс вокальних колективів і солістів-вокалістів «Діапазон», спрямований на розвиток і популяризацію вокально-хорового жанру, відкриття нових талановитих виконавців, підвищення рівня виконавської майстерності учасників і поповнення їх репертуару патріотичними творами.

Як йдеться у листі заступника директора з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний» Максима Коровая, яке надійшло на редакційну пошту «Корабелів.Інфо», у заході взяли участь понад 500 учасників із 16 ОТГ, 10 районів і трьох міст.

Серед чималої кількості учасників свої вокальні здібності продемонстрували колективи та окремі виконавці міського палацу культури «Корабельний»: народні вокальні ансамблі «Вітовчани» (керівник — Василь Стефанюк) та «Океаночка» (керівник — Сергій Реутов), а також Ольга Піскун, солістка народного вокального  ансамблю «Океаночка».

«Вітовчани» представили на розсуд журі гарні музичні твори. Василь Стефанюк вирішив проекспериментувати й виставив чоловічий секстет, який професійно виконав  пісню «Отаман» (слова і музика Ігоря Семендяєва); українську народну жартівливу пісню «Пішов би я в ліс по дрова» виконав основний склад ансамблю. За результатами наш колектив отримав диплом І ст. у  номінації «Вокальні ансамблі та гурти».

У свою чергу, «Океаночка» виконала пісню «За любов  і  волю» (сл. В.Радченка,  муз. О. Макаревича) та українську народну пісню «Ой, дубе, ти дубе»,  солістом якої був Валерій Миколайович Валєцький, в результаті чого отримала диплом ІІІ ступеня.

Пісні «Це моя Україна» (сл. С. Бояркевич, муз. В. Торчик) й «А долиною туман» (сл. і муз. Монастирська), що прозвучали у виконанні Ольги Піскун, були відзначені членами журі як пісні, виконані мелодійно, емоційно. Диплом ІІІ ст. поповнив арсенал особистих нагород солістки народного вокального ансамблю «Океаночка».

Окрім дипломів усі учасники були нагороджені також кубками й подарунками.

Колективи й виконавці, які посіли перші місця та Гран-прі, рекомендовані до участі у Всеукраїнському фестивалі пісенної творчості «Пісенний драйв», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Вітовчани, ви найкращі!!! Молодці! Велика подяка за те, що ви несете в серцях любов до наших рідних українських пісень! Слава Україні Героям слава!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button