ОбществоПроисшествия

Вирішив відкупитися? Мер Сєнкевич доручив надати фінансову допомогу миколаївцю, який з дитиною впав у каналізаційний люк

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доручив головам районних адміністрацій та департаменту ЖКГ міської ради посилити контроль за станом оглядових колодязів інженерних мереж міста та розглянути можливість надати фінансову допомогу миколаївцю, який впав у каналізаційний люк з дитиною.

В Корабельном районе мужчина провалился в люк, уронив своего 5-месячного малыша

Про це стало відомо під час робочої наради мера з керівниками структурних підрозділів міської ради, яка відбулась у вівторок, 16 жовтня, йдеться у повідомленні, яке розміщено на сайті міської ради.

«Вчора у Корабельному районі стався нещасний випадок: у каналізаційний люк впав батько з маленькою дитиною. Неприпустимо, щоб таке відбувалося. Я розумію, що у нас постійно крадуть кришки люків. По даному випадку вимагаю розібратися: чий це був люк, чому він був у такому стані. Відповідальний має бути покараний. Крім того, терміново з’ясуйте, як почувають себе постраждалі, що з дитиною і розгляньте можливість надати родині фінансову допомогу на лікування. Доручаю департаменту соціального захисту опрацювати питання», — сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова звернувся до керівників районів з проханням посилити контроль за станом інженерних колодязів та визначити посадових осіб, які відповідають за безпечну експлуатацію зазначених об’єктів. У разі, якщо балансоутримувачі не вживатимуть термінових заходів на своїх територіях, їх штрафуватимуть.

«Голови районів, у вас є відповідні служби, які слідкують за дотриманням правил благоустрою. Нам потрібна інформація про всі люки, які є сьогодні у незадовільному стані, хто є їх балансоутримувачем. Незалежно від того, хто за них відповідає, Укртелеком або комунальні служби, всі люки повинні бути цілими», — сказав мер.

Олександр Сєнкевич зауважив, що бетонні люки також становлять небезпеку для городян – їх необхідно змінити на металеві та облаштувати антивандальними конструкціями, що унеможливлюють демонтаж кришок без спеціального обладнання.

«Стосовно бетонних люків, які стирчать з асфальту та заважають миколаївцям нормально ходити, їх також необхідно замінювати на металеві. Ваше завдання – виявити усі пошкоджені люки, з’ясувати, у кого вони на балансі. Цю інформацію надати для подальшої роботи», — сказав він.

Мер нагадав, що наразі фахівцями міського відділу стандартизації та впровадження електронного урядування  розробляється електронна карта колодязів інженерних мереж. Цей продукт дасть можливість впорядкувати розміщення таких об’єктів, мінімізує кількість безгоспних колодязів.

«Усі, хто відповідає за даний напрямок, повинні провести нараду, узагальнити інформацію та передати її для нанесення на карту. Це проблема не окремого району, а всього міста!», — наголосив мер.

Читайте також: Открытый люк глубиной около 2-х метров возле пешеходного перехода в Корабельном районе ничем не огражден

Читайте новини першими

Связанные статьи

9 комментариев

  1. За канализационные люки отвечает "Водоканал", но его (т.е. Дуденко Бориску) никто наказывать не будет. Он же памятник коррупции и непрофессионализма николаевской власти. В крайнем случае съедет на то, что люков нет, всё украли папередники и запросит на их закупку из бюджета млн. 200 (как минимум)!!! По другому работать он не согласен. А шо, люков же ж нету по всему городу...

  2. Бл**ть, ну не должен мэр заниматься канализацией, как и народный депутат Украины "открывать" микро-объекты строительства дворового значения !!!

    1. Совершенно верно, мэр должен организовать работу среди своих подчиненных что бы не происходили подобные вещи. Сенька уже третьих год керует, а организации никакой. Мэр это прежде всего хозяйственник- руководитель, а не кабинетный мечтатель гребущий все под себя. Поэтому нечего его оправдывать, он не на своем месте. Его место среди исполнителей чужих указаний.

  3. Корабелов инфо вы не просветили бы ваших читателей , где и как Сенька вам перешол дорогу ? Вы его так писочите ! Конечно это не может не радовать ваша позиция , потому как я считаю это такой же коррупционер (в отличии от некоторых ваших ярых читателей , думающих по иному) , как и все предыдущие ! Думаю по иному быть не может, потому , как никакой здравомыслящий человек тем более при бизнесе не пойдет так скажем подымать и менять наш город за жалкие меровские копейки ! Расскажите все же , вы так перед выборами ему подымали браво рейтинг (одни из тех , кто привел данного импотента - кажется во всех отношениях С сарказмом надеюсь к власти в городе) , где кот перебежал ?

  4. Не проигнорируйте вопрос пожалуйста ; знаю вы мониторите браво все высказывания людей !

  5. Что забрал, осторожней с детьми нужно, а если об бордюр споткнулся, что все демонтировать?

  6. Ох ето зря, сейчас начнется масовый флешмоб, попрыжкам в люки, люди так и больничный получат и деньги от сени

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button