Общество

РПЦ вирішила повністю розірвати відносини з Константинополем

На засіданні синоду РПЦ у Мінську було прийнято «Заяву Священного синоду» у зв’язку з рішенням Константинопольського Патріархату почати процес надання автокефалії Українській Церкві — подальше перебування в євхаристичному спілкуванні з ним визнано неможливим.

Про це повідомляється на сайті Московського патріархату.

«Відтепер і аж до відмови Константинопольського Патріархату від прийнятих ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської православної церкви неможливе співслужіння з кліриками Константинопольської Церкви, а для мирян — участь у таїнствах, що здійснюються в її храмах», — йдеться в документі.

У Заяві рішення Вселенського Патріархату, зокрема, засуджуються як, нібито, «спілкування з розкольниками і особами, яким оголошено анафему в іншій Помісній Церкві, з усіма висвяченими ними «єпископами» і «кліриками», посягання на чужі канонічні уділи».

Засідання синоду РПЦ уперше відбулося за межами Росії і вперше в Білорусі.

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкви в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа (грамоти).

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив переконання, що об’єднувальний архієрейський собор буде скликаний найближчим часом.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Разорвали отношения с намеком о том что украинская митрополь была без земель донбасса и и юго-востока Укарины. И теперь чтобы восстановить справедливость, они придумали захватывать земли другого государства на почве церковных недопоняток. РПЦ в своем медвежьем стиле.

  2. Попам с РПЦ не по пути с Вселенским патриархатом! У попов с РПЦ это просто бизнес!

    1. Андрей: /Значит РПЦ не канонична./

      Да, в таком случае (согласно канонов православной церкви), архиереи РПЦ становятся обычными раскольниками.

  3. Крысинная возня христианских боссов, бедные верующие, мало того, что они содержат государственный аппарат, они еще и церковную иерархию финансируют.
    Как гос чиновники, так и церковные, живут припеваючи паразитируя на них. Тяжкая ноша за обещенный,этими церковными чинушами от бога, рай.
    Еще и заставят их пролить кровь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button