Культура

«Це наша спільна перемога!», - у Миколаєві підбили підсумки фестивалю ромського мистецтва

9 жовтня в адміністративному приміщенні Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» за ініціативи Миколаївського обласного товариства ромів «Романі бахт» у затишній, домашній обстановці були підбиті підсумки ІІ Всеукраїнського фестивалю ромського мистецтва «Бахтале збирає друзів», а також проведена церемонія нагородження дипломами, грамотами, подяками та сувенірами його активних помічників.

Про це йдеться у листі, який надійшов на редакційну пошту «Корабелів.Інфо» від творчого колективу палацу культури «Корабельний».

Із щирою вдячністю за сприяння у проведенні фестивалю виступив керівник Народного ансамблю циганської пісні і танцю «Бахтале» Миколаївського міського ПК «Корабельний», заслужений працівник культури України Володимир Юрковський.

«Друзі! Це наша спільна перемога! На відмінно провівши ромський фестиваль, вона абсолютно заслужена теплими відгуками та гарячими оплесками наших городян. Я дякую усім за неї, за те, що ви поруч. Спасибі», — наголосив у своєму виступі Володимир Олександрович.

Далі присутні у залі були відзначені нагородами та статуеткою у вигляді циганської підкови на щастя.

Серед багатьох помічників були відзначені працівники міського палацу культури «Корабельний»: художній керівник Світлана Москалюк та заступник директора з культурно-масової діяльності Максим Коровай, які протягом двох фестивалів є його ведучими, нагороджені грамотами за вагомий внесок у розвиток ромської національної культури, популяризацію фольклорного циганського мистецтва та активну допомогу у проведенні ІІ Всеукраїнського фестивалю ромського мистецтва «Бахтале збирає друзів». Також був відзначений директор ММПК «Корабельний» Олексій Чебан, який отримав «золоту» підкову щастя і щиру вдячність.

Колектив палацу культури «Корабельний», у свою чергу, висловив подяку Володимиру Юрковському та побажав його фестивалю ще довгих років життя і процвітання!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button