Общество

Захистити захисників: на Миколаївщині стартувала інформаційна кампанія щодо прав учасників АТО

Протягом тижня працівники Миколаївської юстиції розповідатимуть учасникам бойових дій про передбачені для них права та соціальні гарантії, а також навчатимуть, як їх захистити у разі порушення.

«Чотири роки хлопці боронять кордони нашої країни, забезпечуючи нас всіх правом на мирне життя. Найменше, що ми можемо зробити – це дати їм покрокову інструкцію, алгоритм дій щодо реалізації їх власних прав», — відзначив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

Серед іншого, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, ветерани війни та прирівняні до них особи мають право на отримання знижки на оплату послуг ЖКГ. А саме — користування житлом,  комунальних послуг та вартості палива у розмірі:

100 % — для осіб з інвалідністю внаслідок війни; 75% — для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них; 50% — для учасників війни.

Норми споживання, в межах яких надається пільга:

21 кв.м. площі на кожну особу, яка має право на знижку та постійно проживає у житловому приміщенні. 31,5 кв.м. площі при наявності сім’ї. 63 кв.м. площі для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб.

Як отримати знижку на оплату послуг ЖКГ?

1 КРОК. Підготуйте необхідні документи.

Серед них: заява про оформлення пільги, ветеранське посвідчення (оригінал та копії), паспорт (оригінал та копії 1, 2 сторінки та сторінка, де зазначена остання реєстрація або зняття з реєстрації), ідентифікаційний номер (оригінал та копії), довідка про склад сім’ї з ЖЕО (оригінал та копії), свідоцтва про народження неповнолітніх дітей пільговика (оригінал та копії), квитанції про сплату рахунків за комунальні послуги (усі, що є), довідка про ненадання пільги за місцем реєстрації – якщо знижка оформлюється за фактичним місцем проживання. ВАЖЛИВО: необхідно підготувати 2 пакети документів!

2 КРОК. Зверніться за отриманням знижки.

Перший пакет документів подайте до управління соціального захисту населення за місцем проживання.

Другий пакет документів подайте до регіонального представника постачальника послуг (обленерго, облгаз, комунальні підприємства-надавачі послуг).

Надавач послуг робить відмітку в договорі про надання послуг. Оплата комунальних послуг за пільговим тарифом здійснюється з моменту подання споживачем заяви.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції
у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button