Общество

Під час спецоперації поліція затримала групу гастролерів-розбійників, які орудували на території Миколаївщини та інших областей

У результаті масштабної спецоперації поліція Миколаївської області затримала злочинну групу, яку обґрунтовано підозрюють у розбійному нападі на будинок жінки-підприємця та її чоловіка у м. Вознесенськ Миколаївської області, а також ряду інших корисливих та насильницьких злочинів, вчинених на території Миколаївської, Київської та Одеської областей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

«До групи входили троє осіб: 30-річний громадянин іншої держави, мешканець Миколаївської області, та двоє його спільників з Київської та Одеської областей. Усі раніше судимі за вчинення майнових злочинів», — повідомили у поліції.

Так, наприкінці травня близько другої години ночі зловмисники у балаклавах проникли до оселі 68-річної мешканки Вознесенська, пошкодивши дверний замок. На той момент окрім власниці у помешканні перебував її 64-річний співмешканець.

«Злочинці накинулись на нього і щосили почали наносити удари руками та ногами по голові і тулубу, вимагаючи сказати, де знаходяться гроші. Не отримавши відповіді, нападники спричинили потерпілому ножем поранення у ногу, а щоб той не пручався, закрили  дихальні шляхи пропитаною невідомою речовиною тканиною та продовжили знущання.  Зупинились лише тоді, коли жертва втратила свідомість, після чого перейшли у наступну кімнату, де відпочивала домовласниця. Таким же чином розбійники «змусили» жінку не чинити опір та, обшукавши помешкання, забрали золоті вироби, мобільний телефон і значну суму готівки у гривнях та іноземній валюті», — нагадали у поліції.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 187 КК України «Розбій», що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

На розшук зловмисників був задіяний особовий склад Вознесенського відділу поліції, кращі оперативники та слідчі Головного управління Національної поліції в Миколаївській області. В результаті правоохоронці під процесуальним керівництвом прокуратури встановили та затримали причетних до особливо-тяжкого злочину осіб.

Затримання відбувалось одночасно за місцем тимчасового мешкання фігурантів співробітниками поліції Миколаївської, Київської та Одеської областей України. В ході обшуків правоохоронці вилучили речові докази злочинної діяльності нападників — зброю, одяг, мобільні телефони, банківські та сім-картки, а також деякі речі постраждалих.

«Під час досудового розслідування правоохоронці встановили причетність затриманих до ряду корисливо-насильницьких злочинів не тільки на території Миколаївщини. Постраждалими від дій розбійників стали мешканці Одеської та Київської областей. Зокрема, у вересні на Київщині жертвами нападників стали подружжя пенсіонерів 78-ми та 80-ти років. У зазначеному випадку до трійці фігурантів долучилися ще двоє подільників, особи яких наразі встановлені та вживаються заходи щодо затримання. Вп’ятьох вони потрапили на територію домоволодіння літніх людей, побили та, погрожуючи ножем, зв’язали постраждалих ліпкою стрічкою, після чого заволоділи їхніми грошима у сумі 72 тисячі грн, 1500 доларів, золотим ланцюжком та мобільним телефоном», — йдеться у повідомленні.

Зараз триває слідство, поліція встановлює всі обставини скоєння розбоїв та причетність фігурантів до інших злочинів.

Троє нападників були затримані у порядку ст. 208 КПК України. Двом вже повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, одному суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, двоє – очікують на обрання у столиці.

Поліція володіє інформацією про особи ще двох фігурантів, вживаються заходи щодо їх затримання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button