Общество

Cильні духом: на Вітовщині пройшла V щорічна районна спартакіада серед осіб з обмеженими можливостями

У Вітовському районі пройшла спартакіада серед людей з обмеженими можливостями здоров’я, але з безмежним бажанням стати здоровішими, сильнішими.

Так, 14 вересня 2018 року в селі Білозірка проходила V щорічна районна спартакіада «Сила духу» серед людей з інвалідністю. Понад двадцять сміливих і сильних духом людей прийшли в цей день позмагатися в наступних дисциплінах: дартс, кидання м’яча в кільце, кеглі, кульова стрільба, гра у городки.

Підтримати спортсменів прийшли їхні рідні та близькі.

Змагання були організовані Вітовською райдержадміністрацією (голова — ОЛЕКСАНДР ДЕМЧУК), за сприянням ГО «Місцевий осередок ВОІ СОІУ Вітовського району» (голова — ОЛЬГА СЛИВКА), Відділу освіти, молоді та спорту Вітовської райдержадміністрації (начальник — РОМАН КРАЙНИК), Сектору культури Вітовської РДА (завідувач — СЕРГІЙ ГОЛОЛОБОВ), Вітовського районного організаційно-методичного центру (директор — НАТАЛЯ ФЕНИК), «Вітовської МО ВФСТ «КОЛОС» (керівник — СЕРГІЙ ПАВЛЕНКО), Громадської організації «Родинне дерево Миколаєва» (голова — АНТОНІНА ПАРАСКУН) , отамана Територіальної Козацької громади Корабельного району м. Миколаєва, учасника антитерористичної операції СЕРГІЯ ПАРАСКУНА, Білозірської сільської ради (голова — СЕРГІЙ РОЗСОХА), Білозірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (директор — ОЛЕНА БРУНАРСЬКА, заступник директора з виховної роботи — ІННА ТЕЛЯТИНСЬКА).

Вітаючи учасників спартакіади, волонтерів і всіх, хто допомагає розвитку адаптивної фізичної культури і спорту, Сергій Параскун зазначив, що ці традиційні спортивні зустрічі служать демонстрацією сили волі і духу над складними обставинами, заражаючи оптимізмом і вірою в себе не тільки учасників змагань, але і всіх жителі Вітовського району.

Учасникам змагань та гостям заходу учні місцевої школи показали флешмоб «Я люблю спорт» та подарували на згадку буклети «Спорт — це життя без проблем!», інформація яких спрямована на профілактику здорового способу життя.

Протягом чотирьох годин велася безкомпромісна боротьба серед людей з активною життєвою позицією – чоловіків і жінок різного віку. Та незважаючи на різні проблеми зі здоров’ям, вони підтвердили всім, що участь в спартакіаді — це можливість для таких, як вони, людей з інвалідністю випробувати себе, відволіктися від побутових проблем, поспілкуватися один з одним, а також побажати один одному успішних виступів і високих досягнень.

Змагання пройшли в теплій, дружній атмосфері. Учасники спартакіади були раді можливості активно провести час. Запалу і прагнення до перемоги спортсменам було не позичати.

За результатами змагань призові місця розподілилися наступним чином:

1. В змаганнях з кидків м’ячів в кільце І місце отримав ФЕСЕНКО В’ЯЧЕСЛАВ (смт Первомайське), ІІ місце — КЛЮКА ІГОР (с.Білозірка), ІІІ місце — ЛІТВІНОВ ПЕТРО (с.Білозірка);

2. В змаганнях з дартсу І місце виборола ЧАКЛЕЙ ОЛЬГА (Шевченківська ОТГ), ІІ місце – БУДКОВ ВОЛОДИМИР (с.Білозірка), ІІІ місце — ФЕСЕНКО В’ЯЧЕСЛАВ (смт Первомайське);

3. В змаганнях зі збивання кеглів на І місці опинився ФЕСЕНКО В’ЯЧЕСЛАВ (смт Первомайське), на ІІ місці – ДРИЖУК ТЕТЯНА (с.Білозірка), на ІІІ місці – БИЦЬ ІННА (Воскресенська ОТГ);

4. В змаганнях із кульової стрільби І місце посів БУДКОВ ВОЛОДИМИР (с.Білозірка), ІІ місце — КЛЮКА ІГОР (с.Білозірка), ІІІ місце розділили між собою ТАРКО ЛЮДМИЛА та ЛЕБЕДИЧ ОЛЕНА (с.М.Погорілове);

5. В змаганнях по грі в городки І місце одержав БУДКОВ ВОЛОДИМИР (с.Білозірка), ІІ місце — ПРИМАТОВ ЄВГЕН (Галицинівська ОТГ), ІІІ місце — ЧАКЛЕЙ ОЛЬГА (Шевченківська ОТГ).

Переможці змагань отримали медалі та грамоти, а ті, хто опинився на І місці, — ще й грошову премію від Білозірського сільського голови.

За результатами змагань в загальнокомандному заліку місця розподілилися наступним чином: І місце посіла команда с.Білозірка, ІІ місце виборола команда смт Первомайського, а на ІІІ місці опинилася команда Шевченківської ОТГ.

Слід зазначити, що проведена V щорічна районна спартакіада стала своєрідним відбірковим етапом для обласних та всеукраїнських змагань серед осіб з обмеженими можливостями здоров’я та інвалідністю.

За  матеріалами директорки Вітовського РОМЦ Наталії Феник

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button