Экономика

Міжнародна Фінансова Корпорація презентувала проект концесії ДП "СК "Ольвія" потенційним інвесторам

Сьогодні, 19 вересня, в Києві Міжнародна Фінансова Корпорація (IFC) презентувала проекти концесії портів «Ольвія» та «Херсон» зацікавленим інвесторам, які мають намір взяти участь в майбутніх торгах із вибору концесіонера.

Засідання відкрив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. У своїй промові він зазначив наступне:

«Я вдячний ЄБРР, МФК, Команді підтримки реформ та проекту SPILNO при Міністерстві інфраструктури України за спільну роботу та підготовку концесійних проектів портів «Ольвія» та «Херсон», які дозволять модернізувати портову інфраструктуру, збільшити вантажопотік та позитивно вплинуть на економіку держави».

Участь у заході взяли: керівник сектору інфраструктури в Україні ЄБРР Марк Магалецький, голова Проектного офісу SP³ILNO Тарас Бойчук, керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс, а також консультанти, які розробляли ТЕО проектів концесії. На презентації також були присутні керівник ДП «СК «Ольвія» Руслан Олейник та заступник директора з економіки та фінансів Ольга Майстренко.

З боку інвесторів участь у заході взяли близько 30 національних та міжнародних компаній і операторів, серед яких: Дніпрокарго, Укррічфлот, Метінвест, Нібулон, Портінвест, Ceynak (Туреччина), Qterminals (Катар), Mitsubishi Corparation (Японія), China Harbour Engineering (Китай), Bunge (США), POSCO Daewoo (Корея), COFCO Agri Ukraine (Китай) та інші.

Спеціаліст з інвестицій Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олег Кудашов презентував концесійні проекти, після чого було розпочато їх активне обговорення з потенційними інвесторами.

В ході заходу учасники мали можливість більш детально ознайомитися з проектами концесії портів «Ольвія» та «Херсон», а також отримати відповіді на питання стосовно цих проектів.

Нагадаємо, ми писали:
Наповнення місцевого бюджету та соціальні гарантії працівникам:
презентовано ТЕО концесії порту в Корабельному районі Миколаєва

Зазначимо, що напередодні (18 вересня) до ДП «СК «Ольвія» завітали представники британської компанії NECTAR GROUP LTD, а потім і Катарська компанія QTERMINALS відвідала підприємство з метою ознайомлення з об’єктом концесії.

Раніше повідомлялося, що в рамках концесії ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» передбачається, що інвестор вкладе в підприємство близько 60 млн доларів і побудує новий зерновий терміналу з пропускною спроможністю 2 млн тонн на рік. Про це казав глава Проектного офісу SPILNO Тарас Бойчук на конференції «Інфраструктурні проекти ДПП в Східній Європі, на Кавказі та в Центральній Азії».

«Ольвія». Концесія буде розрахована на 35 років. Вимоги до інвестицій — близько 60 млн доларів для будівництва нового зернового терміналу потужністю 2 млн тонн на рік. Буде два варіанти виплат концесійних зборів: фіксований, який буде залежати від виплачених дивідендів в 2015 — 2017 рр., і змінний, який ми будемо знати вже на етапі тендеру», — сказав Бойчук на конференції 14 вересня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. вашу мать, и все это зерно поедет на машинах через Корабельный район....

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button