Экономика

На Міжнародній конференції в Києві щодо державно-приватного партнерства обговорили проект концесії порту "Ольвія"

Сьогодні, 14 вересня, в Києві стартувала Міжнародна конференція «Інфраструктурні проекти державно-приватного партнерства в Східній Європі, на Кавказі та в Центральній Азії».

Організаторами конференції виступили Європейський банк реконструкції та розвитку, Проектний офіс SP 3ILNO та Глобальний Інфраструктурний Хаб.

Серед спікерів конференції — представники Уряду України, бізнесу та міжнародні організації. Керівник ДП «СК «Ольвія» Руслан Олейник приймає участь у даному заході за запрошенням Проектного офісу SP 3ILNO.

Метою конференції є забезпечення всеосяжного діалогу між приватним і державним сектором з цілю впровадження кращих міжнародних практик з реалізації проектів державно-приватного партнерства (ДПП) в інфраструктурній сфері.

Питання, що розглядаються в ході конференції, торкаються правових та інституційних аспектів реалізації проектів ДПП, його застосування в транспортній і медичній галузях, а також в сфері розвитку інфраструктури міст.

Голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України Юлія Ковалів під час виступу на конференції зазначила:

«Участь приватного бізнесу, інвесторів у розвитку різних секторів економіки — це поширена практика для багатьох країн, адже брак бюджетних коштів на це є не тільки в Україні. Третина всього обсягу інвестицій, що приходять зараз на ринки країн, що розвиваються, спрямовані в проекти державно-приватного партнерства. Україна має зважати на цей тренд і почати користуватися інструментом ДПП для залучення інвестицій і розвитку економіки. Для цього необхідно провести успішні пілоти, за якими вже готові ТЕО, і запровадити нове ефективне законодавче регулювання в сфері ДПП».

Однією з ключових тем конференції є розвиток портової інфраструктури за допомогою ДПП, в рамках якої обговорювався проект концесії порту «Ольвія».

Голова Проектного офісу SP 3ILNO Тарас Бойчук з цього приводу повідомив, що проект концесії ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» передбачає інвестування в підприємство близько 60 млн доларів і будівництво нового зернового терміналу з пропускною спроможністю 2 млн тонн на рік. Також він зазначив, що на концесіонера будуть покладені соціальні зобов’язання щодо працевлаштування працівників порту.

В подальшому на конференції будуть розглянуті комунальні проекти ДПП та механізм ДПП у секторі автомобільних доріг і дорожніх зборів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button