Общество

Їхати через півміста, щоб написати заяву на відлов безпритульних собак, запропонували пенсіонерці з Корабельного району

У комунальному підприємстві Миколаївської міськради «Центр захисту тварин» відмовились на підставі лише телефонного дзвінка виїхати за проханням 81-річної пенсіонерки з Корабельного району, щоб відловити безпритульних собак, які, за словами жінки, становлять для неї загрозу, нахабно проникаючи на територію її приватного домоволодіння по вул. Княжій (мікрорайон Балабанівка).

Про це йдеться у листі Алли Бабікової, яке надійшло на редакційну пошту «Корабелів.Інфо»:

«Якась недобра людина підкинула у сусідню заброшену господарями садибу (де розвелися хащі з бурянів та кущів) 2 дорослі собаки і 4 цуценят. Коли всі тварини добре проголодувалися, то стали вигризати дірки в металевій сітці, яка є загорожею моєї садиби, і почали проникати в мій двір в пошуках їжі, стали віднімати у моїх котів та собаки все, що знаходили в їх посуді. Я почала ховати від них собачий посуд, а вони почали наносити шкоду: цупити з двору різні речі і вже почали гавкати на мене, коли я проганяю їх, спасу від них нема ніякого.

Я звернулася до служби «Пункт стерилізації та передержки бездомних тварин» по телефону 47-21-93 (телефон КП ММР «Центр захисту тварин» — прим. ред.). Мені відповіли, що у них немає змоги забрати тварин і порадили звернутися до волонтерів по телефону 0503184801, останні відповіли, що вони теж не в змозі допомогти, немає у них ні техніки, ні умов для приюту собак.

Я знову повернулася до КП і одержала відповідь: треба особисто приїхати до служби, яка знаходиться за адресою: вул. Образцова, 1/2 (в районі старого ж/д вокзалу) з заявою і бути готовою заплатити за послуги (бензин, роботу) і т.п.

Мені, в зв’язку з моїм похилим віком та поганим станом здоров’я, ніяк не добратися до вул. Образцової», — написала пенсіонерка з проханням допомогти їй «розв’язати цей Гордіїв вузол».

У «Центрі захисту тварин», коментуючи дану ситуацію, повідомили:

«11.09.2018 року до КП ММР «Центр захисту тварин» надійшов телефонний дзвінок від громадянки щодо відлову собак з її садової ділянки. Оскільки відлов тварин з приватних територій є платною послугою, жінці було роз’яснено, що для написання заяви та складання договору про надання послуг потрібна її особиста присутність у офісі КП.

В ході розмови з’ясувалося, що тварини були підкинуті до сусідньої ділянки і не є власністю даної громадянки. Тоді жінці було запропоновано написати заяву на відлов собак для включення її заявки у графік. Жінка поскаржилася на те, що не в змозі приїхати до офісу і їй було запропоновано надіслати заяву будь-яким зручним для неї способом».

Зазначимо: згідно інформації, розміщеної на офіційному сайті Миколаївської міськради,
заявки на відлов та стерилізацію безпритульних тварин можна залишати за телефонами:

— 15-88 — служба оперативного реагування (цілодобово);

— 47-21-93, 47-21-92 — комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин»;

— 60-02-31 — адміністрація Корабельного району;

— 47-48-08 — управління екології департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

Відлов безпритульних тварин проводиться відповідно до графіків. Уразі надходження заявки, що потребує оперативного реагування (агресія тварини, явні ознаки сказу), її відпрацювання здійснюється позачергово.

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Сколько это будет продолжаться блять с этими собаками.Не дай Бог они эту бабулю сожрут

  2. В Америке практически каждый имеет дома регистированное огнестрельное оружие для защиты, которое хранится дома в сейфе под вашу ответственность. Каждый кто залез без спроса на территорию вашего дома подлежит уничтожению, в том числе и собаки.
    Если у бабули не получается законным способом, пусть отравит собак или наймет дядю Сашу с дробовиком. Но свое жилище нужно защищать.
    Бедная старушка подвергается опасности в своем же доме.

  3. Что значит оплатить отлов? А не на наши ли налоги содержится "Центр захисту тварин"? Офигели в край!

  4. Если бродячие собаки реально опасны, их нужно ликвидировать. И как можно быстрее.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button